Bi popestrili svoj sanjski dom? Dodajte mu preprogo.

Nevtralne oziroma bež preproge, bodo v vaš dom vlile sanjsko mehkobo.

Vse kar vaš dom potrebuje, je sanjska preproga. Obožujemo jih vsi, saj so super vsestranske, sobi pa dajo končni pridih osebnosti in jo popolno dopolnijo.

1. Etno stil je primeren za katerokoli sobo in stil, še posebej dobro se ujame s skandinavskim in maroškim v kombinaciji s počivalnikom ali kavčem iz naravnega lesa, rafije ali ratana.

2. Teksturirane preproge lahko odlično oblikujejo prostor. Za dnevno sobo bo odlična izbira preproga v nevtralni barvi, saj bo popoln kontrast med nežnim pohištvom in umirjenim dekorjem. Takšne preproge se ujamejo z bohemskim stilom, dekorjem v stilu 70-ih, ogromnimi rastlinami, naravnimi elementi in sanjsko nevtralno sedežno.

3. Prevelika (Oversized) preproga

Takšna preproga je popolna za velike prostore. V bež barvi jo izberite, če z njo želite prekriti večji del dnevne sobe ali spalnice. Da bo izstopala, izberite etno ali geometrijski vzorec. Kombinirajte jo z nevtralnimi elementi, zelenimi in močnimi barvami, modernim in retro stilom.

4. Kosmate preproge

Udobna preproga, ki bo popolno mesto za sprostitev po napornem dnevu v službi. Izberite jo za v kopalnico, ki spominja na SPA, krasno se bo podala udobni dnevni sobi in spalnici, kombinirajte pa jo s pastelnimi in nevtralnimi barvami. Takšna preproga je najprimernejša za skandinavski in bohemski stil.

5. Okrogla preproga

Imate majhno stanovanje, želite pa si chic detajlov? Izberite okroglo preprogo. Položite jo lahko v jedilnico, manjšo dnevno sobo, kopalnico in kabinet. Izberite teksturirano ali nevtralno z vzorcem, saj se ti dve odlično podata k majhnemu pohištvu in posameznim izstopajočim kosom dekorja. Kar pa zadeva stil dekorja, se poda k vsem, še najbolj pa k bohemskemu in klasičnemu.

Foto: Instagram, Pinterest