6 pravil, kako nositi čevlje z visoko peto brez bolečin

Kako boste v petkah zdržale dlje?

Čevlji z visokimi petami dajo ženski kanček več samozavesti, polepšajo držo in optično podaljšajo (in stanjšajo) noge. Čeprav so lahko izjemno trendi na prvi pogled, predstavljajo velikokrat pravo nočno moro. Predvsem, če jih imate obute večkrat in dlje časa. Kako si torej lahko pomagate, da boste v njih dlje časa preživeli brez bolečin?

1.Izberite pravo številko oziroma izmerite točno dolžino vaših stopal, le-ta se lahko skozi leta spreminja.

2.Nakupujte pametno – izbirajte čevlje z visoko peto, ki jih boste dejansko z veseljem nosili, hkrati pa vam bo v njih kakor toliko udobno.

3.Načeloma so bolj udobni čevlji, ki nimajo zelo tankega podplata. Čeprav so tisti s tanjšim zagotovo lepši.

4.Pri izbiri čevljev je ključno ujemanje z vašim stopalnim lokom. Precej možno je, da vam bo v primeru, da vam ustreza en par obutve, ustrezala večina parov iste znamke. V kolikor najdete znamko, ki vam ustreza, nove pare iščite kar tam.

5.Skrita peta v čevljih z ravnim podplatom je super iznajdba, ki vam bo vseeno dodala kakšen dodaten centimeter, hkrati pa vas ne bo ovirala pri vsakdanjih opravkih.

6.Uporaba silikonskih vložkov pri peti in prstih je vedno dodatna rešitev (v primeru, da so vam čevlji nekoliko preveliki ali pa vam prsti radi uhajajo naprej).

foto: Memorandum.com