5 najpogostejših nakupovalnih napak

Preverite, katere so najpogostejše napake, ki jih delamo, ko se odpravimo po nakupih.

Pojavite se v trgovini, histerično ogledujete ponudbo in v nakupovalno vrečko trpate vsa mogoča oblačila. Evforični odhitite domov, tam pa se večina nakupljenih kosov izkaže za napačne in posledično obležijo v omari – običajno za vedno in še po nekaj letih na njen najdemo etiketo. Prepričani smo, da vam je situacija poznana in da vas hkrati jezi. Prav zato vam ponujamo 5 rešitev, s katerimi se boste izognile nakupovalnim napakam.

Kupovanje na razprodajah
Seveda so razprodaje vsekakor najljubši del leta večine modnih navdušenk in jih vsakič poskušajo izkoristiti predvsem za nakupe nekoliko dražjih (večnih) kosov. Vendar pa so nesramno znižane cene pogosto izjemno zavajajoče in zagotovo se je prav vsaka izmed nas že znašla v situaciji, ko je določen kos kupila izključno zaradi njegove neverjetno nizke cene in seveda kasneje nakup obžalovala. Zato naslednjič, ko se boste ponovno znašle v skušnjavi, razmislite, ali bi vas kos zanimal tudi v primeru, če njegova cena nebi bila znižana.

Impulzivni nakupi
Hitra moda je svoj uspeh in popularnost zgradila na impulzivnem nakupovanju, a kot je to zelo dobro za njihove poslovne rezultate, je to hkrati precej slabo za naše denarnice. Zato preden se odpravite po nakupih, preglejte svojo omaro, dobro premislite, kaj zares potrebujete ter med nakupovanjem ostanite zbrane in osredotočene.

Spletno nakupovanje
Spletni nakupi so izjemno hitro zavajujoči, saj v virtualnem svetu, vsaj v času nakupa, nov minus na računu boli precej manj, kot pa v realnosti. Strokovnjaki ugotavljajo, da nas na kriva pota z lahkoto spelje predvsem “brezplačna poštnina”, ki pogosto igra ključno vlogo pri naši nakupni odločitvi, zato se pri spletnem nakupivanju poskusite osredotočiti izključno na izdelek, ki ga kupujete in ne na ostale tehnične podrobnosti.

Napačna številka
Ena izmed pogostih napak, ki jih ženske delamo pri pomerjanju oblačil, je preveliko zaupanje v konfekcijske številke. Le-te se namreč lahko izjemno razlikujejo med različnimi trgovinami, zato oblačila vedno pomerite in v kabino odnesite vsaj dve različni številki. Le tako boste namreč našle kos, ki se vam bo zares odlično prilegal.

Izdelki priznanih oblikovalcev
Vsaka izmed nas, v življenju občasno potrebuje nekaj blišča in glamurja, zato so izdelki priznanih oblikovalcev še toliko bolj privlačni in zanimivi. Vendar pa nas znamka lahko prav hitro zavede in oblačilo kljub temu, da se nam ne prilega popolno, kupimo zaradi imena napisanega na etiketi, drag nakup pa seveda kasneje izjemno obžalujemo. Zato bodimo pri nakupovanju oblikovalskih izdelkov še toliko bolj pozorne na kroj in material, saj so dobro premišljeni nakupi dražjih kosov, lahko odlična dolgoročna investicija.