5 filmov, ki si jih mora ogledati vsako modno dekle

Hudičevka v Pradi in še 4 ikonični modni filmi!

Dokumentarci in filmi, katere inspiracijo njihovi ustvarjalci našli v zgodbah resničnega življenja, nas pogosto navdušijo. Za vas smo zbrali seznam petih ikončnih filmov modne industrije, za katere je prav, da si jih ogleda vsak modni navdušenec oziroma navdušenka. To je naš seznam petih top modnih filmov:

5.THE DEVIL WEARS PRADA / HUDIČEVKA V PRADI (2006)
Peto mesto zaseda film, ki je na zanimiv in zabaven način prikazal, kako modni in lepotni ideali vplivajo na naša življenja. Je film, ki se je verjetno uvrstil na prav vse sezname filmov o modni industriji.

4.DIANA VREELAND: THE EYE HAS TO TRAVEL (2011)
Film The Eye Has To Travel prikazuje življenje modne ikone Diane Vreeland, vse od njenega dela pri Harper’s Bazaarju do njene vloge pri Kostumskem inštitutu Metropolitan muzeja.

3.YVES SAINT LAURENT (2014)
Film spremlja začetke francoskega oblikovalca Yves Saint Laurent, ki postane izjemno uspešen kot glavni oblikovalec modne hiše Christian Dior. Prikaže tudi njegovo zasebno življenje, osebne demone in dileme.

2.THE SEPTEMBER ISSUE (2009)
Film popelje gledalce v ozadje ustvarjanja modne biblije Vogue. Glavna akterka je legendarna urednica Anna Wintour, ki je brez dvoma ena najvplivnejših oseb v modni industriji.

1.COCO BEFORE CHANEL (2009)
Biografija o slavni francoski modni oblikovalki spremlja življenje mlade Coco vse od njenih revnih, skromnih začetkov, do velikega modnega uspeha. Daje vpogled tako v njeno zasebno, kot tudi javno življenje.