Veliko srce, ki riše nasmehe

Pomagaš lahko tudi ti

Ilustratorka Nina Kovačič ni znana le po tem, da ustvarja čudovite ilustracije, temveč je dekle z velikim srcem, ki še raje riše nasmehe na številne obraze. Njene ilustracije preprosto pustijo pečat, so več kot zgovorne, edinstvene in polne pisanih čustev. Nina obožuje izzive in rada se poda na pot novih ustvarjalnih podvigov. Tokrat se je odločila za korak k dobrodelnosti, pomagati živalim, ki morda nimajo doma ali pa kljub ljubečim lastnikom preživljajo težke trenutke, saj jim le ti zaradi finančne stiske težko pomagajo.

V podobni situaciji se je Nina znašla pred nekaj leti, ko je pomoč potreboval njen mucek Bruno. Soočila se je s tem kolikšen strošek lahko predstavljajo zdravstveni posegi živalic in kako je, če si težko privoščiš takšno finančno obremenitev. In ker ljubitelji živali svoje ljubljenčke ponavadi obravnavajo kot družinske člane, si verjetno lahko predstavljamo kaj za njih pomeni nemoč pomagati.

Tokrat se je Nina odločila za sodelovanje z Mestnim Mačjakom, prostorom kjer nikogaršnji mucki počakajo na svoj pravi dom. Tam je svoje zatočišče našel tudi prikupen mucek Vili.  Prisrčen mačkon se je znašel v stiski in potrebuje našo pomoč. Revčka je doletel tumor mehkejših tkiv, zaradi česar ga čaka invaziven poseg, ki bo @mestni_macjak stal okoli 700 eur. Del stroškov s prodajo kartic krije Brunov sklad. Pomagamo pa lahko vsi.  Nina Kovačič je ilustrirala mačjega zapeljivca Vilija in pripravila simpatične kartice, ki so  že naprodaj in to zgolj za simbolične 3 eure. Kartice so natisnjene v omejeni nakladi 300 kosov, vsaka je oštevilčena, ponatisa ne bo.

Pokažimo nekaj solidarnosti, odprimo svoja srca in rešimo življenje prikupnemu Viliju ter morda še kakšnemu mačjemu junaku. Nekaj eurov nam ne bo spremenilo življenja, mačkonom v Mestnem Mačjaku pa zagotovo. Naj se žalostno mijavkanje spremeni v brezkrbne trenutke, ko bodo mucki veselo predli. Pomagajmo nikogaršnjim mačkonom, naj začutijo ljubezen, bližino in to, da so zaželjeni ter dobrodošli med nami.

Več informacij o dobrodelnih projektih Nine Kovačič najdete na njeni facebook strani in instagram profilu.

Privoščite si slikovito kartico, saj boste vsakič, ko v svojem domu ugledate ilustracijo prikupnega Vilija začutili ponos, da ste mu pomagali. Vsaka pomoč namreč še kako šteje.