V podzemlje Ljubljane prihaja LJFW!

Začuti. Vsak. LJFW. Trenutek.

Komaj se je zaključil MBFWLJ že napovedujemo novo modno dogajanje, ki bo popestrilo ljubljansko modno dogajanje v novembru.

Ljubljanski teden mode november 2017 ostaja v središču Ljubljane in se tokrat spušča v njeno podzemlje. Vsebinsko največji modni dogodek si je že pridobil sloves odprtosti, vzpodbujanja mladih talentov, povezovanja znotraj regije, sledenju okoljski in družbeni odgovornosti ter povezovanja s podjetji, ki so uspešna v drugih panogah, a imajo enake vrednote in cilje. Kot generalni pokrovitelj se nam je pridružil Ford Slovenija, s katerim zgodbo o uspehu nadaljujemo med 6. in 9. novembrom.

Modno dogajanje se tokrat seli v novo odprti del garažne hiše Kozolec. Tam si bodo obiskovalci v štirih dneh v živo lahko ogledali modne revije, kjer se bo predstavilo 30 modnih oblikovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Madžarske. Njihov nabor je pester, saj bodo modeli, ki bodo stopali po najdaljši modni pisti v zgodovini LJFW, nosili kreacije tako uveljavljenih, kot svežih, domačih in tujih oblikovalskih imen. Predstavili se bodo:

BARBARA VRBANČIČ / SLOVENIJA // BOŠKO JAKOVLJEVIĆ / SRBIJA // BRLAN / SLOVENIJA // CELENI / MADŽARSKA // DAVID BACALI / SLOVENIJA // JANJA VIDEC / SLOVENIJA // KAFTAN STUDIO / BOSNA IN HERCEGOVINA // KATA / SRBIJA // LORÉ / HRVAŠKA // LUDUS / MAKEDONIJA // LUKABU / HRVAŠKA // M.FICTION / SLOVENIJA // MAISON MARQUISE / MADŽARSKA   // MAJA ŠTAMOL / SLOVENIJA // MAKS / HRVAŠKA // “MALA ČRNA OBLEKA” / SLOVENIJA // MATEYANEIRA / HRVAŠKA // NATASAHRUPIC / SLOVENIJA // NEO DESIGN / SRBIJA // NIKA RAVNIK / SLOVENIJA // NITOYA / HRVAŠKA // OFR – OLGAFACESROK / SLOVENIJA // PETJA ZOREC / SLOVENIJA // PRINCIP BY MOJCA CELIN / SLOVENIJA // SANIJA REJA ASKE / SLOVENIJA // SELMA STARFINGER / BOSNA IN HERCEGOVINA // SIMONA KOGOVŠEK / SLOVENIJA // THINGS I MISS / SLOVENIJA // TINA VERBIČ / SLOVENIJA // TUTU HANDMADE HATS / SRBIJA

Teden mode z bogato vsebino, kjer ima vsak ustvarjalec priložnost sodelovati, se izraziti in predstaviti svojo vizijo. Organizatorji verjamejo, da moda ni stvar ekskluzive. Moda je za ljudi in za njo živijo ter dihajo, zato bodo osrednje dogajanje že tradicionalno popestrili tudi s spremljevalnimi dogodki na različnih lokacijah v Ljubljani. Namenjeni bodo vzpodbujanju mladih in ozaveščanju s področja okoljske in družbene odgovornosti.

Tudi tokrat se usmerjajo v povezovanje s sosednjimi regijami. Poleg tega, da to v modno dogajanje prinaša popestritev, raznolikost in kakšen nov, zanimiv trend, je namenjeno tudi širjenju nabora poslovnih priložnosti, saj se posledično povezujemo s tržišči v regijah, iz katerih prihajajo gostujoči oblikovalci.

Zapeljano s Fordom

Ponosni smo, da so naše delo in trud, da prispevamo k razvoju mode v Sloveniji in jo po čim krajši poti pripeljemo na mestne ulice, prepoznala tudi uspešna podjetja in postala naši partnerji. Tokrat bomo LJFW zapeljali s Fordom Slovenija. Skupaj verjamemo, da je največ vredna jasna in z natančno določenim ciljem zastavljena podpora. Namesto besed naj govorijo dejanja. Zato bomo na modni pisti predstavili tudi prvo kolekcijo ‘Zapeljano s Fordom’. To je kolekcija oblikovalke oz. oblikovalca, izbranega s strani Ford Slovenije, ki ga podjetje finančno podpre. Ta zaenkrat ostaja skrivnost, vendar ne za dolgo. Morda namig: tako Fordova nova Fiesta, kot stil ženske, za katero oblikuje, je urbana, živahna gospodična, ki je vedno v središču dogajanja.

Foto: Mimi Antolovič
Model: Laura, IMMORTAL Model Management
Oblačila: Pentlja – Trgovina s konceptom: KRIE / MAJA LESKOVŠEK /CELENI