Dave Bautista: Uspešen filmski igralec je imel težko otroštvo

V otroštvu mu ni bilo postlano z rožicami.

Nekdanji profesionalni rokoborec, bodybuilder, v zadnjem času pa predvsem uspešen filmski igralec – med drugim smo ga gledali v filmih: Janes Bond – Spectre, Stuber, Hotel Artemis, Iztrebljevalec 2049, Varuhi galaksije in številnih drugih – se je z rokoborbo začel ukvarjati zaradi denarja. Dave je namreč kot otrok živel v zelo revni družini z mamo in sestro.

Dejal je, da niso imeli zelo malo, ampak praktično nič, včasih tudi hrane ne. Spomni se, da je njegova mama za cel teden skuhala fižolovo juho, ki jo je zažgala. Niso je mogli zavreči, saj drugega niso imeli. Pojedli so jo, pa čeprav je bila groznega okusa. Ko je v poznih dvajsetih dobil službo varnostnika v nočnem klubu, je šefa prosil za predplačilo, saj ni imel dovolj denarja, da bi za praznike obdaroval hčerkici. Šef ga je zavrnil, osramočeni Dave pa se je odločil, da mora nekaj narediti za finančno brezskrbnost. Pustil je službo varnostnika in se začel ukvarjati z rokoborbo. Njegov trud je bil poplačan, saj je hitro postal uspešen in premožen, kar je bil dejanski povod za kariero rokoborca. To, da je lahko preskrbel družino, je zanj pomenilo največ. Zgodba s srečnim koncem bi lahko rekli. Dave je dokaz, da se z močno voljo in vztrajnostjo daleč pride.

Vsega težkega vajeni Dave Bautista se je tako kot številni njegovi zvezdniški kolegi odzval vabilu Beara Gryllsa in sodeloval v njegovi pustolovski seriji ‘V divjini z Bearom Gryllsom’. Kako se je znašel med pastmi prave divjine, bomo videli v eni izmed epizod na TV kanalu National Geographic. Nastavite opomnik vsako nedeljo ob 22. uri.

Foto: Fox