Tekačice letos dobrodelne

Tekaške korake združujejo za višji cilj

Le še dober teden nas loči od 14. dm teka, ki bo potekal v ljubljanskem Tivoliju. Kot tekačica se lahko prijavite le še do 18. maja prek spleta ali v dm prodajalnah po celi Sloveniji. Znana je tudi že barva letošnjih dm tekaških majic. Letos boste tekle v koralno rdečih majicah na 5 ali 10 km progi in darovale svoje tekaške korake med prvimi v Sloveniji za višji cilj.

Park Tivoli bo na zadnjo soboto v mesecu maju obarvan koralno rdeče. Vsaka tekačica bo namreč oblekla svojo tekaško majico in se podala na 5 ali 10 kilometrsko traso po Tivoliju. Letošnji izbor barve tekaških majic je sledil letošnjim modnim trendom, ki narekujejo obvezno izbiro koralno rdeče barve vsaj v enem modnem detajlu. Tako bodo tekačice ne samo skrbele za svoje zdravje, zabavo in druženje, temveč bodo tudi v koraku z modnimi smernicami poletja.

Vsak tekaški korak šteje

Na 14. dm teku bo poleg zabavnih vsebin, glasbe in druženja poskrbljeno tudi za dobrodelnost. S startom iniciative Združimo korake želi dm vzpostaviti v sodelovanju s partnerji in podporniki vseslovensko gibanje, ki ozavešča otroke o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja ter nagovarja osnovnošolce k upoštevanju zdravih življenjskih navad. Z različnimi športnimi aktivnostmi in aktivacijami, ki jih bo dm organiziral po celi Sloveniji, lahko do meseca decembra prispevate k zbiranju sredstev, ki bodo namenjena darovanju prehranskih izdelkov iz ekološke pridelave in zagotavljanju pripomočkov za zabavne učne ure gospodinjstva 5. in 6. razredom izbranih osnovnih šol po Sloveniji. Svoje korake pa boste lahko med prvimi v Sloveniji darovali prav na 14. dm teku.

Sodelovanja z družbeno odgovornimi podjetji pri pripravah

Pri družbeni odgovornosti pa gre dm še en korak dlje. Pri pripravah na 14. dm tek so pri pripravi darilnih vrečk za tekačice pomagali zaposleni podjetja Jazon d.o.o,, ki skrbi za ustvarjanje trajnih delovnih mest za invalidne osebe in s tem prispeva k večji blaginji posameznikov in družbe kot celoteDarilne vrečke, ki so letos kar zajetne, so jim pomagali polniti zaposleni pri podjetju in pri tem odnesli levji delež zelo zahtevne naloge.

Prijave le še do 18. maja

 Pohitite s prijavami in se pridružite prazniku teka žensk, zabave, druženja in dobrodelnosti saj prijave po 18. maju žal ne bodo več mogoče.

Več o dm teku si lahko preberete tukaj.