Tega Kate Middleton v javnosti nikoli ne počne

6 stvari, ki jih vojvodinja Cambriška pred kamerami nikoli ne počne.

Kate Middleton je daleč najbolj priljubljena članica britanske kraljeve družine, toda številni privilegiji, ki jih prinaša življenje na dvoru, imajo tudi svojo ceno. Kate se mora namreč v javnosti strogo držati nekaterih, včasih že malce bizarnih pravil. Vojvodinjo Cambriško zato pred kamerami nikoli ne boste videli početi naslednjih stvari.

Wiliama nikoli ne drži za roko

Kate in William se v javnosti nikoli ne držita za roke, kaj šele, da bi se poljubila. Razlog da si javno ne izkazujeta ljubezni, pa ni v tem, da se ne bi marala, ampak gre za nekakšno nepisano pravilo britanskega kraljevega dvora, ki zapoveduje profesionalno opravljanje vlog. Tudi kraljica Elizabeta se javno nikoli ne dotika svojega soproga.

Nikoli ne deli avtogramov

Vojvodinja Cambriška pleni pozornost javnosti kjerkoli se pojavi, toda na njen avtogram ali selfie boste čakali zaman. Članom kraljeve družine namreč iz varnostnih razlogov ni dovoljeno dajati podpisov, saj obstaja možnost ponarejanja avtogramov.

Torbice nikoli ne drži le z eno roko

Kate Middleton svojo značilno clutch torbico v javnosti vedno drži z obema rokama. Modni dodatek na ta način spretno uporablja tudi kot obrambni mehanizem. Tako se ji namreč ni potrebno rokovati s tistimi, s katerimi si tega ne želi.

Nikoli v kavbojkah ali krznu

Člani kraljevega dvora morajo tudi ob bolj neformalnih priložnostih upoštevati stroga pravila oblačenja. Čeprav jih je Kate v zadnjem času že nekajkrat prekršila, pa vojvodinje Cambriške v javnosti nikoli ne bomo videli oblečene v jeans. Protokol ji namreč dovoljuje obleči kavbojke le ob izjemno redkih priložnosti – denimo takrat, ko sprehaja psa.

Nikoli je ne boste videli jesti školjk

Na meniju članov britanske kraljeve družine boste zaman iskali školjke. S tem se želijo izogniti morebitni zastrupitvi, saj gre za hitro pokvarljivo živilo.

Nikoli v bližini konj

Ljubezen do konjev je pomemben del kraljeve družinske tradicije, saj ljubiteljev konj na dvoru kar mrgoli. Toda med njimi ne boste našli Kate, ki se zaradi alergije tem plemenitim živalim ne sme niti približati.

Foto: Getty