RIFLE – legenda jeansa je nazaj!

Življenje je le eno. Bodi, kar si želiš biti. #beriflejeans

Vse vrednote blagovne znamke RIFLE pooseblja kolekcija za jesen-zimo 2019/2020, s katero prek sporočila »avtentičnost in stil« ponovno vstopa na slovenski trg.

Konec prejšnjega tedna so odprli prvo prodajalno blagovne znamke RIFLE v Sloveniji. Dogodka na Miklošičevi 14 v Ljubljani so se med drugim udeležili: predstavnika globalnega podjetja Rifle & Co. Vincenzo Todino, direktor veleprodaje, in Antonio Todisco, direktor maloprodaje, najvišji predstavniki italijanske vlade v Sloveniji Paolo Trichilo, veleposlanik R Italije v Sloveniji, njegov svetovalec Ivo Michele Polacco in Serenella Marzoli, direktorica ICE, Agencije za promocijo v tujini in internacionalizacijo italijanskih podjetij ter nekaj vidnih imen iz medijskega sveta Slovenije.

Moški RIFLE ima priokus po avtentičnem duhu ameriškega zahoda, ki ga je od nekdaj navdihoval. Osrednji kos kolekcije je historični kos – kavbojke 1958, model slim fit. Glede na to, da je letnica nastanka blagovne znamke RIFLE leto 1958, so pravi poklon njenemu začetku.

Kolekcijo obarvajo zahodnjaški svet ZDA z avtentičnimi barvami, kot so rdeča, temno modra, zelena in rjava, med katere so pomešane barve, ki izhajajo iz vojaškega stila, in različni toni opranega džinsa. V kolekciji ne manjkajo flanelaste srajce, dopolnjujejo jo različne majice s kapuco, jopice, bunde, podložene jakne in drugo.

Žensko kolekcijo RIFLE so navdihnili brezčasen slog slovite, v Parizu živeče pevke, igralke in manekenke Jane Birkin ter obdobje 80. in 90. let 20. stoletja. V kolekciji z retro priokusom se mehke barve pariškega razpoloženja mešajo s svetlejšimi iz Teksasa. Kroji kavbojk so mladostni in različnih dolžin, ki se zaključijo tudi s poševnim rezom in resicami. Svojo posodobitev je doživela tudi ravno ukrojena historična Amanda, medtem ko so majice, srajce in jopice ukrojene tako, da se bolj prilegajo telesu. Kolekcijo zaokrožujejo pletenine, bunde in podložene jakne.