Petar Grašo čez natanko en mesec prihaja v Stožice

Dalmatinski šarmer odšteva dneve do spektakla

Ljubljenec občinstva in eden najbolj popularnih glasbenih izvajalcev na območju nekdanje Jugoslavije, Petar Grašo, že komaj čaka, da bo 15. novembra 2019 na samostojnem koncertu v Areni Stožice postregel s pravim glasbenim spektaklom.

Petar Grašo bo 15. novembra 2019 zatresel Areno Stožice.

Po tem, ko je Petar Grašo lani zakorakal že v tretje desetletje glasbenega ustvarjanja, sedaj prihaja na največji oder v Sloveniji. Obljublja nepozaben spektakel za vse generacije, kjer ne bodo manjkali tako aktualni hiti kot njegove največje uspešnice, ki jih je ustvaril tekom kariere.

“V Ljubljani, ki mi je zelo pri srcu, sem nastopil že večkrat, ampak tokrat bom 15. novembra čisto prvič v Stožicah imel samostojni koncert in prvega ne pozabiš nikoli. Tako je bilo tudi, ko sem prvič nastopil v svojem mestu v Splitski areni. Cilj je, da naredimo nekaj velikega, zato bo to zares poseben večer, na katerem bomo slavili veselje in življenje. To bo pravi spektakel, poln svetlobnih efektov in vsega. Tako kot jaz vidim koncert, ko grem poslušat kakšno svetovno zvezdo,” je pred koncertom povedal Grašo.

Ljubljenec občinstva pravi, da njegova ljubezen do slovenske publike traja že več kot 20 let.

Petar, ki zadnjih nekaj let z vsakim novim singlom podira rekorde in kraljuje na glasbenih lestvicah, je konec letošnjega poletja ponovno slavil, ko je prejel nagrado za najboljšo moško vokalno izvedbo za skladbo ‘Ako te pitaju’ na podelitvi najuglednejših hrvaških glasbenih nagrad Porin. Omenjena pesem, ki sta jo napisala Tonči in Vjekoslava Huljić, je bila prav tako razglašena za Pesem leta. “Nagrad sem v karieri res dobil že ogromno. Ko sem letos dobil Porina, sem ga dobil prvič, čeprav sem bil doslej nominiran že vsaj desetkrat. Dobil sem ga pa zdaj, ko sem napolnil že vse največje arene v regiji. Seveda sem bil počaščen, ampak meni je še vedno največja nagrada publiko, ko poje moje pesmi. Seveda pa čisto vsako nagrado spravim na vidno mesto, saj mi pomenijo znak spoštovanja,” je še dodal priljubljeni hrvaški glasbenik.

Na koncert bodo Graša prišli poslušati številni znani obrazi, med njimi tudi njegova prijateljica Ivana Šundov.

ALI STE VEDELI…

… da je družina Grašo imela 25 let restavracijo v Splitu, ki so jo letos prodali, še vedno pa nosi ime po Petru Grašu.

… da je njegova najljubša in najbolj zabavna slovenska beseda ‘čmrlj’, ker nima samoglasnikov in ga izgovorjava sila zabava.

… da ne mara glasbenih duetov, zato je doselj posnel le duet z Doris Dragović in z Ardenom Dedičem.

… da je zaljubljen v hrano in kulinariko, trenutno pa najbolj obožuje japonsko hrano in pripravi zares izvrsten suši.

… da nikoli, ampak čisto nikoli ni imel življenjskega mota.

… da je zelo rad stric svoji 3-letni nečakinji in si pravi kar “striček Grašo”.

… da je še pred svojo prvo pesmijo Trebam te (1996) napisal pesem za zdaj že pokojnega Oliverja Dragojevića, s katero je na hrvaškem izboru za Evrovizijo pristal na drugem mestu.

… da je bil poročna priča priznanemu slovenskemu kuharskemu mojstru Tomažu Kavčiču.

Vstopnice za novembrski glasbeni spektakel Petra Graša lahko kupite na prodajnih mestih Eventima in Petrolu ter na spletni strani www.eventim.si.

Foto: Simone De Luca