Nepozaben modni dogodek Peter Kozina

Razkritje obraza blagovne znamke Petek Kozina, pod okriljem Alpine...

V osrčju doma čevljarske družine skupine Alpina, kjer je ohranjen pomemben del slovenske modne industrije, so v edinstveni čevljarski delavnici, kjer že desetletja živi predanost obrti in neustavljiva strast do oblikovanja čevljev, gostili dogodek ob premierni predstavitvi nove kolekcije najstarejše slovenske blagovne znamke obutve Peter Kozina. Obraz kolekcije ženske obutve Peter Kozina, prvič narejene v žirovski tovarni, je modna poznavalka in oblikovalka Nika Ambrožič Urbas.

Goste iz sveta mode in estrade kot so, Vera Hegeduš, Alja Perne, Katja Kozlevčar, Urška Draž in druge so sprejeli v šivalnici, kjer so jim pokazali, kako se bogata čevljarska tradicija spaja s sodobno industrijo in napredkom. Med sprehodom skozi tovarno so lahko doživeli pristno čevljarsko vzdušje, ki hrani duha izkušenih mojstrov.

V žirovski tovarni dneve štejejo v parih, mesece v kolekcijah. Pri njih šteje strast, strokovnost, predanost in kreativnost, ki čevljarsko delavnico dan za dnem polni s svežimi idejami in interpretira globalne modne trende pri ustvarjanju funkcionalne mode. »En par ni enak drugemu. Vsak par je inovativno zasnovan in skrbno izdelan. Vsakega oplemeniti 130 parov kreativnih rok. Od prvega do zadnjega, po tekočem traku do 700 tisočih, kot jih izdelamo v enem letu,« pravijo v Alpini.

Na edinstven način, kakor je edinstvena znamka, so ob udarnem zvoku tekočega traku na parketu industrijske hale predstavili premierno kolekcijo jesensko-zimske ženske modne obutve Peter Kozina. Kolekcija sledi globalnim modnim smernicam, upoštevajoč trende urbane mode, hkrati pa s kakovostnimi materiali in funkcionalnimi modeli spodbuja načela odgovornega odnosa do mode in potrošnje. Je premijska, trendovska, in se od drugih blagovnih znamk loči tudi po udobju, saj razvoj obutve v Alpini že desetletja temelji na udobnih kopitih in poznavanju ergonomskih zakonitosti stopal. Za izdelavo novih modelov so strokovnjaki v Alpini izbrali naravne materiale najvišje kakovosti in vse skupaj nadgradili s sodobnim oblikovalskim pristopom. Pomembno vlogo pri promociji blagovne znamke Peter Kozina so zaupali priznani modni poznavalki in oblikovalki Niki Ambrožič Urbas, ki je obraz jesensko-zimske kolekcije ženske obutve Peter Kozina. Sodelovanje se ni zgodilo naključno. »Njena osebnost je damsko prefinjena. Njen šarm je neponovljiv. Njen dotik širi ljubezen. Njena prezenca je osupljiva. Njeni gibi so izraz strokovnosti. Njen korak je brezkompromisen. Njene roke so vir kreativnosti. Njene oči so željne estetske dovršenosti lepega. Nika Ambrožič Urbas v celoti pooseblja blagovno znamko, zato smo njen obraz izbrali za obraz kolekcije Peter Kozina,« pravijo v Alpini. V sodelovanju z Niko že snujejo nove modele modne obutve za naslednjo pomlad.

Z modnim dogodkom so napovedali ohranjanje čevljarske dediščine in novo prihodnost blagovne znamke Peter Kozina. »Premierna kolekcija je že na voljo v izbranih prodajalnah Alpina in v spletni prodajalni. S ciljem, da kolekcijo čim bolj približamo ciljnim uporabnicam, je obutev tudi na policah prodajaln Emporium in ljubljanske Name,« o prodajnih načrtih pravi Helena Walland, direktorica maloprodaje Slovenije.