MTV-jev nagrajeni hip-hop duo WHO SEE prvič v Sloveniji

Za ljubitelje hip hopa

V sklopu dnevov Črne gore v Sloveniji, ki bodo na več lokacijah v Celju in Ljubljani potekali med 11. do 13. septembrom, bo pod pokroviteljstvom Ministrstva za kulturo Republike Črne gore, nastopila tudi črnogorska hip-hop zasedba Who See, dobitnica nagrade MTV.

Dinamični hip-hop duet, ki ga sestavljata Noyz in Dedduh, prihaja neposredno iz pene Jadranskega morja. Fanta sta na glasbeni sceni od leta 2000, posnela sta štiri albume (pravkar ustvarjata petega) in sta ponosna lastnika več regijskih nagrad – MTV EMA Adria Act (2012), MTV Double Platinum Award (2012), MTV Double Platinum Award (2013), MAC (2019). Sodelujeta pa tudi na vseh pomembnejših glasbenih festivalih v Črni gori in širše v regiji. Med drugim sta leta 2013 svojo državo predstavljala na Eurosongu, udeležila sta se kampanje Združenih narodov »16 dni aktivizma proti nasilju nad ženskami« ter umetniškega projekta »Kotor 1979«, ki je potekal ob 40 obletnici strahovitega potresa, ki je prizadel Črno goro.

Zagotovo gre za eno najbolj aktivnih in prepoznavnih zasedb v regiji, ki navdušuje poslušalce od 7 do 77 leta starosti. Edinstven črnogorski urbani dvojec je svojo prepoznavnost dosegel po zaslugi uspešnic, kot so: Đe se kupaš, Reggaeton Montenegro, Bar-Bari, Nemam ti kad, Nije preša, Naselje, Daj ga nagas, Igranka

Vse ljubitelje hip-hopa bo dvojec zabaval, v četrtek, 12. septembra, ob 19.30 uri, v Knafljevem prehodu v Ljubljani. Za ogrevanje bo poskrbel črnogorski DJ in producent Nikola Rajović alias “DJ Mono”. Vstop je prost.

Poleg nastopa dueta Who See, bosta v sklopu omenjenega projekta na ogled še dve predstavi v produkciji neodvisnega črnogorskega kulturnega združenja NVO “Atak”:

11.09, ob 20h, Vodni stolp, Celje – predstava “Pometnje pitomca Terlesa” v produkciji NVO “Atak” in priredbi Vaska Raičevića. Igra: Marko Todorović.

12.09, ob 19h, Mini teater, Lubljana – predstava “Mlijeko u prahu, v produkciji NVO “Atak” in režiji Stevana Bodrože. Igrajo: Marko Todorović, Omar Bajramspahić in Pavle Popović.

Dogodek poteka v okviru kampanje “Živimo kulturo” (Living Culture) pod pokroviteljstvom Ministrstva za kulturo Republike Črne gore.