Moška copata se poslavlja!

Zadnja uprizoritev bo 9. marca v Špas Teatru

Vsi moški so copate. A le pravi moški si to upa povedati na glas! Ranko Babić, idejni oče, režiser in protagonist komedije Moška copata je v 379 ponovitvah celotni Sloveniji brez izjem in olepševanj odstiral resnico o izgubi nedolžnosti, prvem skupnem dopustu s punco, rojstvu prvega otroka in krutem spoznanju, da niso vsi dojenčki ljubi. Po točno petih letih bo Ranko 9. marca v mengeškem Špas teatru s 380. predstavo po vrsti Moški copati pomahal v slovo.

Izvedeli boste, kakšen izgovor uporabiti, ko vas zasačijo pri »igranju s samim seboj«, zakaj morate paziti, kakšno ime izbrati za svojega otroka in katere spolne prakse lahko usodno vplivajo na vajin odnos. Namesto vas je namreč vse te boleče lekcije odnosa s samim seboj in nasprotnim spolom izkusil Ranko.

Moški hodijo v službo, moški dvigujejo uteži, moški pijejo pivo, moški ne spuščajo deske na stranišču, moški perejo, moški likajo, moški kuhajo in moški vzgajajo otroke. Prav take obožujemo! In prav take tudi iščemo! Kdo si torej še upa trditi, da je slabo, če je moški copata?!

Avtor predstave Ranko Babić ima pred zadnjo upodobitvijo mešane občutke: “Februarja leta 2014 sem odigral prvo predstavo Moška copata. In sedaj se po točno 5 letih in 380 ponovitvah poslavljam. Glede zadnje ponovitve imam mešane občutke. En del mene je vesel, da se bo ta zgodba končala in začela nova, v obliki nove predstave, ki prihaja jeseni na oder. Spet drugi del mene je žalosten, da je Slovenija tako majhna država, ker če bi s tako uspešnostjo igral predstavo v državi, kot sta na primer Italija ali Nemčija, bi jo lahko igral še nadaljnjih 5 let (smeh). Ampak vsega je enkrat konec. Ponosen sem, da je predstava Moška copata, ki sem jo sam napisal in zrežiral, po številu ponovitev in gledalcih, najbolj obiskana avtobiografska predstava v zgodovini Slovenije.”

Pazite zato, da ne ostanete edini, ki si predstave niste ogledali! Vstopnice so na prodaj na spletni strani www.spasteater.si in blagajni Špas teatra.