Ljubljanski teden mode je pred vrati

Znan je program prihajajočega tedna mode, ki se bo dogajal v Ljubljani...

Poleg kolekcij, ki jih bodo oblikovalci 18. in 20. septembra poslali po modni pisti v Hotelu Slon, bodo kot del tokratnega tedna mode na ogled tudi izbrana dela Zorana Garevskega. Z razstavo NE[S]KONČNO ‒ Neizbrisljiv pečat Zorana Garevskega se Ljubljana Fashion Week v Mestni hiši poklanja preminulemu oblikovalcu. V okviru LJFW si bo mogoče ogledati še projekcijo izbora nagrajenih kratkih modnih filmov, modni teden bosta popestrili tudi razstava Juliana Klincewicza in nova edicija shirtinga.

KDO SE BO PREDSTAVIL?

Novost je, da tokrat oblikovalci niso omejeni s sezono oziroma kolekcijo, ki jo želijo predstaviti. Svoje kolekcije bodo v nedeljo, 18. septembra, in torek, 20. septembra, predstavili naslednji oblikovalci oziroma blagovne znamke: EBER krznarstvo (Mateja Štimac), Klaudia Markiewicz (Klaudia Markiewicz), MAJA FERME fashion (Maja Ferme), MiroMisljen (Miro Misljen), N a t a s a H r u p i c (Nataša Hrupič), Nejc Šubic (Nejc Šubic), Petja Zorec (Petja Zorec), Sanija Reja Aske (Sanija Reja Aske), Tina Gorkič (Tina Gorkič), Young@Squat (Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci in Timotej Bistan) in ZOOFA (PATRICIA PIE, ZELOLEPO, JSP, PRINCIP by Mojca Celin, NELIZABETA, NI – nikoli isto/never identical, Renata Bedene, Firma by Sanja, Pisano Na Kožo, tinapavlin in vesnastih).

PRENOSI REVIJ, NAKUPI KOLEKCIJ

Tudi tokrat si bodo lahko mimoidoči, ki se bodo sprehodili po Slovenski cesti, ogledali prenose modnih revij, in sicer na velikem zaslonu ob Hotelu Slon. V dneh po predstavitvi na modni pisti bo izbrane kreacije že mogoče kupiti v trgovini Pentlja Concept Store (Mačkova ulica 4, Ljubljana) oziroma pri modnih oblikovalcih.

ŠTUDENTI SO ZELENI IN SAMOSVOJI

Na Ljubljanskem tednu mode se bodo v torek, 20. septembra, ob 17. uri, predstavili tudi študenti Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem, smer Tekstilije in oblačila. Študenti 2. letnika se predstavljajo s projektom »Green Future«, ki se tematsko povezuje z aktualnim priznanjem Ljubljani kot Zeleni prestolnici, študenti 3. letnika se bodo predstavili s koncepti in razvojem kolekcije oblačil, ki nosi izrazito osebne zgodbe mladih talentov, trije študenti pa bodo predstavili svojo diplomsko kolekcijo.

NE[S]KONČNO ‒ NEIZBRISLJIV PEČAT ZORANA GAREVSKEGA

Ljubljanski teden mode se tokrat poklanja velikemu mojstru mode, ki nikoli ne bo šel v pozabo. Malo več kot dve leti je minilo, odkar nas je zapustil izjemen oblikovalec Zoran Garevski, zato bo v Desnem atriju Mestne hiše na ogled razstava njegovih kultnih kreacij. Brezplačen ogled razstave je mogoč od torka, 21. septembra, do petka, 23. septembra (od 8. do 22. ure), in v soboto, 24. septembra, od 8. do 20. ure.

IZBOR NAGRAJENIH KRATKIH MODNIH FILMOV

V ponedeljek, 19. septembra, ob 17. uri, bo v lokalu Pritličje na Mestnem trgu predvajan izbor nagrajenih kratkih modnih filmov, ki so osvojili nagrade na modnih filmskih festivalih v Berlinu, Madridu, Medellínu, Kanadi in Mehiki, z obiskovalci bo tudi Niccolò Montanari, član ustanoviteljev Berlinskega Fashion Film Festivala (BFFF), ki je pripravil izbor za LJFW. Ogled je brezplačen.