Drama v Drami: Katarina Čas, Sebastian Cavazza, Jurij Zrnec…

Težko pričakovani celovečerni film doživel premiero...

Včeraj je bila v SNG Drama Ljubljana premiera težko pričakovanega celovečerca PREBUJANJA.

Čeprav gre za na videz nenavadno lokacijo za premiero filma, je prvih tristo gledalcev, ki so včeraj zasedli sedeže v dvorani, še pred koncem projekcije ugotovilo, zakaj se je ravno ta gledališka dvorana spremenila v kino za en večer. Eden od ključnih prizorov drame se namreč zgodi prav v Drami.

Svečani dogodek, namenjen ljubiteljem filma in slovenske ustvarjalnosti, je gostil tudi celotno filmsko ekipo, ki je z zadovoljstvom in s širokimi nasmehi na obrazih film pospremila med ljudi. Poklon pred polno dvorano in navdušenimi prvimi gledalci je tokrat pripadel glavnim igralcem filma, ki so pod režijsko taktirko Petra Bratuše na platnu upodobili prepričljivo in na trenutke pretresljivo zgodbo treh parov na pragu štiridesetih let, ki jih počasi zalezuje kriza srednjih let. Glave vloge so odlično odigrali Katarina Čas in Jurij Zrnec, Saša Pavlin Stošić in Sebastian Cavazza ter Jana Zupančič in Primož Pirnat, dve stranski pa Petja Labović in Branko Šturbej kot poseben gost. Scenarij sta prispevala Peter Bratuša in Špela Levičnik Oblak, film je nastal v koprodukciji RTV Slovenija in Felina Films.

Če so PREBUJANJA svojo pot začela v gledališču, jo nadaljujejo v kinematografih. Film bo doživel še dve premieri, in sicer 25. 10 ob 20.00 v ljubljanskem Koloseju in 26. 10. ob 20.00 v mariborskem Mariboxu. Vstopnice so že v prodaji na spletnih straneh obeh kinematografov.