Dobrodelni Don Diablo otvoril sezono pop up festivala

Dobrodelna turneja Don Diabla, ki jo je sklenil v Ljubljani, je bila namenjena fanom po vsej Evropi!

Veliko srce, izjemna energija in zvestoba fanov so zaznamovali otvoritveni večer 6. sezone pop up festivalskega kluba Kurzschluss. Ljubitelji elektronske glasbe so svetovnega superzvezdnika EDM glasbe Don Diabla pričakali v izjemni formi. V klubu so vihrale zastave dobrodelne turneje A better future, v okviru katere je Don Diablo obiskal 11 evropskih prestolnic in zbiral donacije za boj proti raku. Kurzschluss se je odpovedal prihodkom iz naslova prodaje vstopnic in zbranih 4000 € namenil organizaciji Dutch Cancer Society za zdravljenje rakastih obolenj. Festivalski pop up klub svojo letošnjo pot nadaljuje 29. maja na Gospodarskem razstavišču. Za ogled utrinkov z otvoritvenega večera ter spremljanje napovedi letošnja programa obiščite Kurzschluss profil na družbenih omrežjih Facebook ter Instagram.

Najbolje uvrščeni DJ po mnenju glasbene institucije DJMag je Slovenijo obiskal premierno in Ljubljano navdušil s svojo dostopnostjo in visoko energetsko EDM glasbo, ki smo jo navajeni občudovati tudi na največjem svetovnem festivalu elektronske glasbe Tomorrowland, kjer je Don Diablo resident festivala. Vročico v Kurzschlussu, ki je tokrat gostoval v klubu Cirkus, je dvigoval tudi posebej ukrojeni jopič, ki je opremljen s stotinami LED diod, ki ustvarjajo za Don Diabla značilne animacije, usklajene z njegovo glasbo.

Dobrodelna turneja Don Diabla, ki jo je sklenil v Ljubljani, je bila namenjena fanom po vsej Evropi, ki si težje privoščijo obisk največjih festivalov in si želijo intimnejše izkušnje z EDM glasbo. Obiskovalci Kurzschlussa in slovenski fani Don Diabla so tako preko donacij zbrali več 4.000 evrov, ki bodo celoti namenjeni za usmerjanje znanstvenih raziskav, podporo razvoja zdravstvenih politik ter širjenju znanja o zdravljenju rakavih obolenj. Kurzschluss se s tem priključuje mednarodni verigi donatorjev, s čimer vrača tako nastopajočim, ki ga vrsto let postavljajo na prvo mesto zabave v državi kot tudi zvestim obiskovalcem.

Po izjemnem štartu 6. sezone Kurzschluss napoveduje nova presenečenja ter ponovne obiske titanov elektronske glasbe, ki že več kot pol dekade tresejo Ljubljano in ponočnjake iz vse Slovenije in širše. Nadaljevanje prihaja 29. maja!

 

Foto: Marko Ocepek