30 dejstev, ki jih niste vedeli o seriji Seks v mestu

Menite, da je gospod Živina res obstajal? Kaj pa, da se je stanovanje, v katerem je živela Carrie, prodalo za vrtoglavo vsoto denarja?

Kultna serija Seks v mestu nam še vedno ne da miru, saj se radi vračamo k štirim ženskam, ki so zaznamovale preteklo desetleje. Pojavilo se je vsaj 30 novih dejstev, ki jih do sedaj nismo vedeli o seriji, igralcih in priljubljenih karakterjih. Menite, da je gospod Živina res obstajal? Kaj pa, da se je stanovanje, v katerem je živela Carrie, prodalo za vrtoglavo vsoto denarja? Podrobeje v spodnjih vrsticah …

1. Prva serija je bila narejena po knjigi Candace Bushnell in je sestavljena iz njene tedenske kolumne v New York Observerju.

2. Bushnellovi so plačali samo $ 60,000 avtorskih pravic za ekranizacijo njenega dela.

3. Sarah Jessica Parker, ki je zaigrala alter ego Bushnellove, je bila ena od štirih igralk, ki so imele v pogodbe zapisano, da se v seriji ne bodo pojavljale gole.

4. Tutu krilo, ki ga Carrie nosi v začetni špici, je bilo kupljeno za pet dolarjev.

5. Cynthia Nixon je naravna blondinka, rdečelaska je postal šele z vlogo Mirande.

6. Carrie naj bi bila v seriji rjavolaska. Le 24 ur pred snemanjem pilota pa so si producenti premislili, ker je tudi Buschnellova blondinka.

7. Ko sta Miranda in Carrie kupili in jedli pecivo v pekarni “Magnolia”, je ta postala tako priljubljena, da so morali najeti varnostnike.

8. Med snemanjem serije je Sarah Jessica povprečno v visokih petah preživela kar 18 ur dnevno.

9. V prvem filmu, ko Carrie v dar prejme poročno obleko Vivienne Westwood, je bilo priloženo sporočilo, ki ga je resnično napisala gospa Westwood

10. Cynthia Nixon nima prebodenih ušes. V vseh epizodah nosi uhane na sponko.

11. Rdečelasi fant, ki igra Bradyja v filmu, je isti fant, ki igra Bradyja v seriji.

12. Zdravnik, ki je bil prisoten pri rojstvu Mirandinega otroka, je pravi zdravnik.

13. Značaj g. Živine, ki ga igra Chris Noth, je navdihnil Ron Galotti, ki je bil nekdanji fant Bushnellove.

14. Peta sezona ima le osem epizod, ker je bila Sarah Jessica Parker noseča.

15. V letu 2012 je bilo prodano stanovanje, kjer je živela Carrie in to za 9,65 milijona dolarjev.

16. Stranska vloga, ki jo v eni izmed serij igra Matthew McConaughey, je bila sprva napisana za Aleca Baldwina, ki jo je zavrnil. Isto vlogo sta nato zavrnila še George Clooney in Warren Beatty.

17. Naslovi, kjer so živele Carrie (245 East 73rd Street), Samantha (300 Gansevoort Street), Charlotte (700 Park Avenue) in Miranda (331 West 78. Street), ne obstajajo.

18. Kim Cattrall je sprva kar dvakrat zavrnila vlogo Samanthe.

19. Tudi, ko je Kim Cattrall snemala scene, kjer se pojavi gola od pasu navzgor, je vztrajal pri nošenju visokih pet. Dejala je, da se ji zdi to bolj podobno Samanthi.

20. V drugem filmu dekleta pridejo na letališče v Marakešu, ne v Abu Dhabiju.

21. Prizor, ko Trey zaprosi Charlotte, je posnet pred lažno izložbo Tiffanyja, saj niso dobili dovoljenja za snemanje prave trgovine.

22. Veliko umetnin, ki smo jih videli v hiši Alexandra Petrovskyga, dejansko pripada baletniku Mikhailu Baryshnikovu, ki je lik tudi upodobil.

23. Na začetku Charlottine poroke je slišati škotsko pesem, ki jo igrajo na pogrebih. S tem so želeli namigniti, da Charlotte vstopa v slab zakon.

24. Prvi pes Pete, ki bi moral igrati štirinožnega prijatelja Aidana, se je igralca Johna Corbetta tako bal, da so morali najti drugega.

25. Predporočno pogodbo, ki jo Bunny izroči Charlotte, je sestavil pravi odvetnik.

26. Snemanje zadnje epizode je bilo zaključeno samo štiri dni, preden je bila na sporedu.

27. V uvodni špici je prišlo do napake. Avtobus, ki zmoči Carrie, je sprva poln potnikov, ko pa kamera preide nazaj na Carrie, je nenadoma povsem prazen.

28. Leta 2001 je Sarah Jessica Parker postala izvršna producentka serije. To pomeni, da je na epizodo zaslužila tri milijone dolarjev.

29. Epizoda, v kateri Burger da košarico Carrie preko listka “post-it”, je inspirirana po resničnem dogodku.

30. Čeprav naj se skozi serije ne bi ponovil niti en sam stajling glavnih likov, lahko v zadnji seriji vidimo Carrie v krznjenem plašču, ki ga je nosila tudi v prvi sezoni.