10 zanimivosti o Williamu in Kate

Zanimive podrobnosti iz življenja priljubljenega kraljevega para.

Britanski princ William in vojvodinja Kate Middleton sta zagotovo eden najbolj priljubljenih parov na svetu. Pred dnevi sta praznovala šesto obletnico poroke in še vedno se zdita srečna, kot na začetku. To pa je tudi dobra priložnost, da razkrijemo nekaj zanimivih podrobnosti o sanjskem paru, za katere morda še niste vedeli.

William in Kate sta se spoznala med študijem na Univerzi St. Andrews. Toda še preden se je bodoča vojvodinja usodno zaljubila v člana britanske kraljeve družine, je bila kot študentka na isti univerzi nekaj časa v zvezi z Rupertom Finchem, ki je danes odvetnik.

Princ William je nekoč po uradni dolžnosti obiskal srednjo šolo Marlborough College, ki jo je obiskovala tudi Kate, vendar se takrat nista srečala.

William je kot študent skušal Kate očarati tudi s svojimi kuharskimi veščinami, vendar pri tem ni bil ravno uspešen, saj se je ona izkazala za precej boljšo kuharico.

Kate ni le boljša kuharica, ampak je tudi boljša športnica od Williama. Je lastnica šolskega rekorda, tako v skoku v daljino, kot v višino, bolj spretna od svojega soproga, pa je tudi na smučkah.

William in Kate sta se leta 2007 za nekaj mesecev razšla. Da sta si vendarle usojena, sta dokončno spoznala leta 2010, ko sta se zaročila, leto pozneje pa je sledila še pravljična kraljeva poroka.

William je Kate zaprosil med počitnikovanjem v Keniji. Pred tem je v nahrbtniku več dni skrival materin zaročni prstan. Par je novico o zaroki kraljici Elizabeti sporočil le dve uri, preden je ta postala javna, William pa je svojemu bratu, princu Harryju, vest razkril z besedami: »Dobil si sestro.«

William je po horoskopu rak, Kate pa kozorog. V astrologiji sta to znamenji, ki se ne ujemata.

William kliče Kate ljubkovalno “Babykins”, ona pa zanj uporablja vzdevek “Big Willie”.

Najljubša pesem priljubljenega para je I Like The Way You Move, ki jo izvajajo Bodyrockers.

Kate in William se v javnosti nikoli ne drži za roke, kaj šele, da bi se poljubila. Razlog pa ni v tem, da se ne bi marala, ampak gre za nekakšno nepisano pravilo britanskega kraljevega dvora, ki zapoveduje profesionalno opravljanje vlog, brez izkazovanja ljubezni v javnosti. Tudi kraljica Elizabeta se javno nikoli ne dotika svojega soproga.

William obožuje konje in rad igra polo, Kate pa se zaradi alergije tem plemenitim živalim ne sme niti približati. Kljub temu je svojega moža večkrat spremljala na njegovih tekmah pola.

Foto: Getty