Ste vedeli, da lučke na jelko od nekdaj obešamo narobe?

Jih ovijate okrog jelke? Mi tudi! Ampak kaže, da ta način ni pravi.

Ko nekaj počnemo na enak način celo življenje, še ne pomeni, da tega ne moremo spremeniti. Nasvet, kako okrasiti božično jelko, ki smo ga odkrili po naključju, vam bo še kako prišel prav.

Vprašanje je: kako obesiti lučke na jelko? Če jih ovijate v krogu okoli drevesca, je to popolnoma napačen način. Dekoraterji namreč zatrjujejo, da je eden in edini pravi način za obešanje lučk v vertikalni smeri. Samo tako bo vaše drevesce sijalo v celoti. Poleg tega se lučke ne bodo zapletle, iglice pa jih ne bodo zakrivale.

S postavljanjem lučk začnite na vrhu drevesca na strani, kjer ni vtičnice, nato jih spustite do dna jelke. Potem jih povlecite rahlo v desno in ponovite postopek v nasprotni smeri – do vrha jelke. Cik – cak postopek ponavljajte vse dokler ne bo celo drevesce prekrito z lučkami. Če želite, da bo jelka sijala v popolnosti, obesite bunkice čim bolj proti notranjosti, saj se bo od njih svetloba lučk odbijala in ustvarila pravljično vzdušje.

Še ena prednost vertikalno postavljenih lučk je proces odstranjevanja lučk. Veliko lažje vam bo, saj se ne bodo zapletle. Slišati je zelo zanimivo in sedaj je ravno pravi čas, da takšen način preizkusite.

Foto: Pinterest