Skrivnost lepih las, ki jo poznajo svetovne zvezdnice

Bo nutri kozmetika v prihodnosti nadomestila priprave za lepe in zdrave lase? Ne vemo, vendar lahko z gotovostjo trdimo, da dodatki ne bodo nadomestili uravnotežene prehrane. Tu so dejstva zakaj ne.

Večini ljudi so jasne smernice zdravega prehranjevanja, vendar jih le s težavo v celoti upoštevajo. Tako se pogosto dogaja, da je količina hranil, ki jih s hrano vnašamo v telo, nezadostna ali da ima naše telo večjo potrebo po določenih hranilih, zato se zatekamo k jemanju prehranskih dopolnil. Razvoj nutri kozmetike je rezultat tesnega sodelovanja med kozmetično in prehrambno industrijo. V zadnjih desetih letih je nutri kozmetika doživela izjemen razcvet, saj se ukvarja z zdravjem, ki deluje od znotraj. Prehranska dopolnila so pogosto različne kombinacije vitaminov, mineralov in probiotikov.

View this post on Instagram

And that’s a wrap !!!!! Wishing everyone a great weekend 😘💋

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum) on

Z njihovo pomočjo lahko okrepimo imunost telesa in odpravimo nekatere težave (očistimo kožo, okrepimo lase, razstrupimo telo, itd.).

View this post on Instagram

🖤

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Kako pozdraviti kožo in priti v globlje plasti kože, ki je kreme in drugi pripravki, ki zdravijo kožo ne dosežejo? Na ta vprašanja odgovarjajo strokovnjaki, ki se ukvarjajo z nutri kozmetiko. Bistvena za kvaliteto našega življenja in zdravje je vsekakor polnovredna hrana in vnos potrebnih vitaminov v telo. Teh pa prehranska dopolnila ne morejo nadomestiti.

View this post on Instagram

out with the old, in with the nude…

A post shared by Dua Lipa (@dualipa) on

Foto: Instagram, Pinterest