Obujamo stare čase

Bistro Sveti Slorjan je gostil ljubiteljice lepote
Philips prijateljice Nika UrbasIvjana BaničZala Zagoričnik in Anja Susič so skupaj z zbranimi gosti spoznale, kako si lahko v jesenskih dneh vzamemo čas zase ter se umaknemo od skrbi in napetosti stresnih dni. Philips Lumea se je ozrla v preteklost in obudila že pozabljeno tradicijo kvačkanja v dolgih hladnih večerih.
 »Ena leva, ena desna. Z ritmičnim štetjem zank, ki mu zavzeto sledijo ponavljajoči gibi rok, nas kvačkanje ustavi v času in osredotoča na tukaj in sedaj. Ročno delo, ob katerem si v spomin prikličemo podobo babice srebrnosivih las, kako s košaro raznobarvnih klobk in kvačko v roki poseda ob krušni peči, danes doživlja ponoven preporod. S kulturo ‘ustvari si sam’ (DIY) je kvačkanje postala ponovno odkrita spretnost, ki ji pogosto rečemo kar ‘moderna joga’,« je na dogodku spregovorila dr. Lucija Čevnik, predavateljica in svetovalka s področja samopodobe.

Ročna dela so torej odlična rešitev, da odklopimo svoje misli in jih usmerimo v ustvarjanje. Vzemite si čas zase, poskrbite za svoje telo in duha ter s Philips Lumeo uživajte v čarobnih jesenskih dneh.