Modni nasvet: Kako kombinirati kravato in srajco?

Izbor kravate že na prvi pogled veliko pove o moških.

Izbor kravate že na prvi pogled veliko pove o moškem, ki jo nosi. Nekateri odlično dopolnijo svoj modni slog s pravilno izbrano kravato, spet drugi žal ne znajo izbrati tega pomembnega kosa moške oprave. Različni življenjski dogodki narekujejo različne kravate in dobro izbrana kravata odlično nadgradi celostno podobo moškega. V nadaljevanju vam bomo podali nekaj predlogov, kako kombinirati kravato k izbrani srajci.

Klasična enobarvna srajca in kravata

Vsak moški bi moral imeti v svoji omari nekaj kosov klasičnih enobarvnih srajc, h katerim bi lahko brezskrbno kombiniral trendovske in klasične kravate v neštetih kombinacijah. Največkrat imajo moški v svoji garderobi bele, svetlo modre, rožnate in sive barve srajc. Pri teh kombinacijah imate neskončne možnosti, le pazite na barvno usklajenost. Klasična bela srajca je brezčasna in vedno prilagodljiva vsem modnim kombinacijami. Ujema se s skoraj vsemi barvnimi odtenki in vzorci. Izbrano kombinacijo morate le prilagoditi celotnemu stajlingu. V kolikor se boste odločili za trendovsko kravato, izberite tudi trendovski stajling, v kolikor pa se boste odločili za klasično kravato, naj bo tudi vaša podoba klasična in elegantna.

Poslovna srajca v kombinaciji s poslovno kravato

K poslovni srajci kombinirajte temnejše, umirjene barve kravat, izbirajte jih priložnosti in času primerno. Tudi vzorci naj bodo diskretni. Sporočilni ali pretirano ilustrativni vzorci kravat niso zaželeni v kombinaciji s poslovno srajco. Kravate nikdar ne kombinirajte k srajci s kratkimi rokavi, saj le-ta v poslovnem svetu ne obstaja. Že znano pravilo je, da naj bo poslovna srajca vedno v svetlejšem odtenku od kravate. Bodite pozorni tudi na čevlje, saj so vizitka poslovnega moškega. Priporočamo elegantne in kakovostne moške čevlje znamke ara, ki bodo navdušili tudi najbolj izbirčne.

Črtasta srajca v kombinaciji s kravato

Pri teh kombinacijah je marsikateri moški v dilemi. Zatakne se, ko želi moški kombinirati kravato k srajcam z vzorcem. K črtasti srajci se izvrstno podajo kravate z modnimi pikicami, črtami, raznimi grafičnimi potiski in finimi vzorci z drobnimi motivi rož ali “paisley« vzorci. Kadar sta prisotna dva vzorca, vzorec na srajci in vzorec na kravati, bodite pozorni, da ne bosta oba prevelika in barvno preveč vpadljiva. V kolikor nosite kravato z velikimi geometrijskimi liki, izberite srajco s tankimi in nevpadljivimi črtami. In nasprotno, če nosite srajco z izrazitimi in barvno močnimi črtami, izberite nevpadljivo kravato z drobnimi vzorci.

Svečana srajca v kombinaciji s samostojno ali svečano set kravato

Svečana srajca je običajno nevtralne, svetle barve, zato prilagodite barvne možnosti dogodku primerno. K svečani srajci obvezno kombinirajte tudi svečano kravato, ki se nemalokrat odlično ujema s pripadajočim robčkom in manšetnimi gumbi. Komplet elegantne svilene moške kravate, ujemajočih manšetnih gumbov in svilenega svečanega robčka bo dopolnil vaš izgled.

Foto: Ara, Pinterest