Lagerfeldova oda Parizu

''Chanel Fall 2018 Couture''

Chanel Fall 2018 Couture

Pričakovati je bilo, da bo tudi letošnja modna revija modne hiše Chanel spektakularna in dih jemajoča kakor vse predhodne. Karl Lagerfeld je ponovno poskrbel za odmeven modni spektakel s še odmevnejšo scenografijo.

Nedvomno je modna hiša Chanel tesno vezana na razkošno palačo Grand Palais, ki že od leta 2005 služi kot osrednje prizorišče bogatih modnih revij z vedno glamurozno scenografijo. V središču pariškega arhitekturnega bisera smo bili priča najbolj pompoznim Chanelovim instalacijam in prečudovitim transformacijam prostora – od ogromnega zlatega leva, veternic, Zemlje, hipermarketa, rakete do mogočnih ledenih skulptur in celo Eifflovega stolpa.

Za letošnjo predstavitev kolekcije visoke mode, Fall 2018 Couture, je Karl Lagerfeld dal postaviti tipične pariške stojnice, ki se nahajajo na bregovih reke Sene. Ker so prav te stojnice najbolj priljubljene med ljubitelji knjig in umetnosti, med zbiratelji starih spominkov, znamk, glasbenih plošč in še česa, je celotna scenografija spominjala na pariški raj vsake kreativne duše.

Sama izbira letošnje scene pa ni tako naključna in splošna, kot se morda zdi, kajti tako Karl kot pokojna modna ikona Coco Chanel veljata za strastna ljubitelja knjig. Karl pa se je za stojnice ob reki Seni odločil tudi iz povsem čiste nostalgije in obujanja najlepših spominov, ko se je kot osemnajstletnik preselil v francosko prestolnico in pričel graditi kariero svojih sanj. Tako kot takrat, je tudi danes njegov najljubši prostor v Parizu prav na bregovih Sene.

Utrinki s pariške modne revije modne hiše Chanel