Hrvatica med najvplivnejšimi ljudmi svetovne modne industrije

Faretta Radić, 22 let.

Kdo je 22-letna manekenka iz dalmatinskega mesta Trogir, ki krasi naslovnice modne biblije, snema prestižne editoriale in predstavlja kreacije najbolj zvenečih imen modne industrije?

Faretta Radić je ime za katerega ne slišimo prvič, a se v modnem svetu pojavlja tako pogosto kot imena Gigi Hadid, Bella Hadid, Kaia Gerber, Kendall Jenner… Mlada hrvaška manekenka se je po strmem vzponu v svetu mode znašla med top 50 modeli v svetovnem merilu, kar jo postavlja v vrste najbolj iskanih in zaželenih obrazov.

22-letnica je v dosedanji kratki, a zavidljivi karieri hodila na brveh številnih priznanih modnih znamk, posnela malo morje kampanj in editorialov ter navsezadnje že večkrat krasila naslovnico modne biblije Vogue in ostalih uglednih tiskanih modnih publikacij. Fotografi jo obožujejo zaradi specifične kameleonske lepote, zato je transformacija njenega videza mogoča tako za komercialne kot high-fashion namene. Faretta je nedvomno zadela na genski loteriji in zato ustreza raznovrstnim naročnikom, kar je tudi ključ njenega uspeha.

Faretto lahko vidimo tudi na spletni strani Zare, kjer predstavlja oblačila iz najnovejše kolekcije.

Visoka Hrvatica, ki je dosegla slavo kot ni še uspelo nobeni hrvaški manekenki pred njo, večino svojega privatnega življenja skriva pred javnostjo, (zaenkrat) se izogiba intervjujem, njen Instagram profil pa polnijo fotografije modnih revij in kampanj, kjer je obogatila svoje izkušnje in pridobila pomemebne reference. Uspehi, ki jih Faretta niza enega za drugim, so jo uvrstili na prestižen seznam 500 najvplivnejših ljudi svetovne modne industrije (seznam objavlja modna publikacija BoF), kjer pa ji družbo dela tudi srbska modna oblikovalka Roksanda Ilinčić.