Giorgio Armani ni navdušen nad Guccijevimi glavami

Italijanski modni oblikovalec ni pokazal niti malo navdušenja nad replikami človeških glav.

Italijanski modni oblikovalec ni pokazal niti malo navdušenja nad replikami človeških glav. Je Gucci modo spremenil v cirkus?

Giorgio Armani ostaja kritičen tudi po letošnjem Tednu mode v Milanu, kjer je kreativni direktor modne hiše Gucci, Alessandro Michele, spremenil pisto v laboratorij, modelom pa v naročje podal replike njihovih lastnih glav. Parada, cirkus ali dejanska modna revija? Zagotovo vsega po malem.

Svet se ne čudi, da gospod Armani ni niti najmanj očaran nad najnovejšo predstavljeno kolekcijo Gucci, ki je postregla z bizarnim pretiravanjem in neobičajno scenografijo. Letos so se Guccijevi modeli sprehodili po pisti, ki je potekala sredi umetno postavljenega laboratorija, publiko pa so osupnili z mlečnimi kačami, zmaji, tretjim očesom sredi čela in replikami svojih glav, ki so jih nosili ob boku in hkrati predstavljali kreacije, ki so bile v skladu z estetiko po merilih pronicljivega kreativnega direktorja.

Giorgio Armani se je nad vso predstavljeno bizarnostjo vidno namrdnil in za medije dejal, da je nošenje glav na modni reviji popolno pretiravanje in da so s takšno vrsto pretiravanja in parade želeli pritegniti le še več pozornosti. Dodal pa je tudi, da je Gucci s takšno predstavitvijo modo pretvoril v ”cirkus”.

Vir: Vogue.fr