Crocs salonarji? Da, tudi to obstaja!

Balenciaga ne preneha izzivati!

Balenciaga znova izziva!

To, da se zadnja leta modni oblikovalci z velikim zanosom podajajo v zanimiva modna sodelovanja z znamko ene najbolj osovraženih natikačev naše dobe, Crocs, že dolgo ni več skrivnost. Rezultati tovrstnih kolaboracij so predvsem nenavadne in bizarne kreacije, ki pa, roko na srce, popolnoma sovpadajo z aktualnim modnim maksimalizmom in trendom ”grde obutve”.

Hitra osvežitev spomina in kratek pregled pestre zgodovine Crocs natikačev, odkar so začutili tla modnih brvi.

Balenciaga je ustvarila bizaren ”čudež”, ki se je razprodal še preden je sploh prišel v prodajo. Govorimo o ”kroksih” s platformo, ki so si jih najbolj goreči modni entuziasti (iz šale?) privoščili za vrtoglavih 850 dolarjev. Nazadnje si je luknjičaste natikače privoščila newyorška znamka športnih oblačil Alife in po zadnjih crocsih s pretirano visoko platformo predstavila svojo različico. Crocsi s podpisom Alife imajo dodane bele nogavice z rdečo in modro črto, kar je sicer zelo generična športna kombinacija, a v malo manj generični modni izvedbi. Njihova cena je nanesla na 600 dolarjev.

In kaj je ekstravagantna Balenciaga pripravila tokrat?

Tisto, česar smo se najbolj bali, a intuitivno vedeli, da se bo nekega dne zgodilo tudi to. ”Stiletto crocs” z ošiljenim sprednjim delom, ozko svinčnik peto visoko 10 cm in v močnem roza odtenku s pritrjenimi dodatki po vrhu salonarjev. Se sliši kot nekaj, kar je pred leti bilo izrečeno le v šali? No, tokrat je to vse prej kot šala. Balenciaga in Crocs si tudi za ta model obetata primerljivo povpraševanje s prejšnjo različico crocs obutve in nikakor ne moremo zanikati, da so kontroverzne fashioniste ponovno navdušene!