7 stvari, ki se jih moraš znebiti še pred poletjem

Predpoletna misija: ''Čiščenje in organiziranje garderobne omare''.

Preden dodobra osvežiš garderobno omaro s poletnimi oblačili in modnimi dodatki, poskrbi, da organiziraš čistko ter se znebiš vseh nepotrebnih stvari, od katerih bi se morala posloviti že zdavnaj.

Imaš še skoraj mesec dni časa, da do poletnih razprodaj očistiš garderobno omaro, ponovno organiziraš uporabne in nosljive kose, ki so ti zares pri srcu in jih oblečeš več kot enkrat na leto ter narediš dovolj prostora za vsa sezonska oblačila, ki jih boš v naslednjih dveh mesecih oblekla največkrat. Da se boš misije ”čiščenje in organiziranje garderobne omare” lotila čim bolj sistematično, smo zate pripravili seznam sedmih stvari, ki se jih moraš znebiti brez kakršnegakoli pomisleka.

Si pripravljena na čiščenje garderobne omare? Potem se najprej poslovi od naslednjih kosov…

1. Prevelika oblačila
Se spomniš, ko si (pred)lani kupila tisto čudovito obleko s paščkom in gumbi, a ker je niso imeli v tvoji številki, si vzela pač večjo in sklenila, da jo boš odnesla šivilji prekrojit in popravit po svojih merah. In tu se je zataknilo… Ta čudovita, a prevelika obleka še vedno čaka med kupi oblačil, nedotaknjena in pozabljena do tega trenutka, ko si jo slučajno ponovno odkrila. Čas je, da jo podariš.

2. Promo majice
Verjetno lahko nabereš vsaj deset različnih promocijskih majic, ki si jih dobila ob raznoraznih priložnostih in jih z dobro vero, da jih boš morda uporabila kot pižamo ali za telovadne aktivnosti, zložila med preostale kose. Izmed vseh si nosila zgolj eno, medtem ko so ostale počivale nekje na dnu omare in zavzele veliko prostora, ki ga boš prav zdaj potrebovala.

3. Nevšečne stvari, ki si jih dobila za darilo
Od visečih uhanov, bleščečič verižic z ogromnim obeskom, usnjenih zapestnic, pisanih klobukov in majic z nešteto napisi, za katere si že na začetku vedela, da jih ne boš vključila v svoje kombinacije, a si jih hranila, ker se daril pač ne spodobi zavrniti ali zavreči. No, vendar ni narobe, če jih prodaš ali podariš naprej nekomu, za kogar veš, da mu bo prav tisti določen kos nakita zelo všeč.

4. Porumenele bele majice
Ker se dobro zavedaš njihove nenosljivosti in jih zato tudi za doma nikoli več ne oblečeš. Znebi se jih v trenutku!

5. Ponošena in raztegnjena oblačila
Enako kot porumenele majice, so tudi ponošena oblačila z raztegnjenimi ovratniki in rokavi popolnoma nenosljiva. Spremenjena oblika in velikost oblačila sta dovolj dober razlog, da takšnih kosov ne boš oblekla nikoli več.

6. Oblačila tvojega bivšega
Khm…prevelika srajca, jopa s kapuco ali še tako udoben pulover, ki so bili nekoč last tvojega bivšega partnerja, nimajo kaj iskati v garderobni omari.

7. Prastaro spodnje perilo
Perilo naj bo udobno, lepo in privlačno, predvsem pa celo, brez poškodb, izvlečene elastike ali preluknjane čipke. Čeprav to pomeni, da se boš morala posloviti od najljušega nedrčka, verjemi, da boš zelo hitro našla novega, še lepšega in enako udobnega.