60 dnevni izziv: “Mamice naredimo nekaj zase!”

Zamenjajmo likalnik za uteži, sprostimo svoje “živčke” ob jogi in ne s kričanjem na otroke… poskrbimo zase in posledično tudi za svojo družino. Vem, da ne bo lahko ampak skupaj zmoremo!

Premišljujem kdaj sem si zadnjič vzela nekaj minut popolnoma zase. Priznam, to ni moja pogosta praksa, bi si pa vsekakor želela, da bi jo znala umestiti v moj vsakdan.

Pa ve mamice, znate poskrbeti zase?

TUKAJ in ZDAJ je priložnost, da se za nekaj minut umaknete od vsakodnevnih skrbi, preberete to objavo, potem pa mi sledite naslednjih 60 dni. Obljubim vam, da bo zabavno in koristno! Za vas sem namreč pripravila številna presenečenja, obilico zanimivih in uporabnih nasvetov, bogatih nagrad ter drobnih skrivnosti, ki nas bodo še kako razvajale.

Se že sprašujete kaj bo izbruhnilo iz tega vulkana? Toliko vam imam povedati drage moje, da sploh ne vem kje pravzaprav začeti. Najverjetneje se spodobi, da o sebi napišem besedico ali dve. Morda vam mamicam že to pove vse… “sem MAMA” in ta čudežni zlog s samo dvema črkama za sabo skriva toliko čustev, toliko skrivnosti, neprespanih noči, skrbi, novih spoznanj, dosežkov, ponosa, …. lahko bi naševala cel dan, pa vse to itak že same dobro veste, hkrati pa verjetno niti nimate časa prebirati tako dolgih zapisov, saj vam za vratom že dihajo vaši malčki, ker ste si vzele zase že celi 2 minuti. Poznano, a ne?!?

Ja to je to… o tem bi rada, da malo poklepetamo!

Ste se morda tudi ve znašle v nekem začaranem svetu polnem izzivov, preseganja moči samega sebe, novih spoznanj in včasih bolj ali manj prijetnih izkušenj? To je naš “poklic mamica”, ki ga večina od nas vzame precej resno, z vso odgovornostjo, skrbjo in ciljem, da dosežemo tudi nemogoče!

Pa se vam ne zdi, da smo vseeno na nekaj pozabile? Se kdaj vprašate kaj pa si vi želite, kaj za sebe resnično storite?

Pa naj se sedaj prosim ne vsujejo komentarji, da je to nekaj najlepšega, če lahko skrbiš za svoje otroke, si z njimi 24 ur na dan, vse dni v tednu seveda,… da ti vse to nekoč otroci vrnejo in da je prav, da se žrtvujemo,…. Seveda, strinjam se, vsak trenutek, ki ga bomo namenile svojim sončkom je najboljša naložba, je nekaj kar jim bo ostalo, kar jih bo varne poneslo v svet… Prav je, da smo tukaj z njimi in za njih. Toda POZOR, da bomo pristne, zdrave, vesele, polne optimizma in idej, potrebujemo tudi nekaj časa zase. Saj veste tisti stari rek pravi: kvantiteta še ne pomeni kvalitete! Torej, če si boste v tednu utrgale kakšno urico zase ne bo nihče ničesar prikrajšan. Se strinjate?

Enostavno je vse to zliti na papir, kajne? Kaj pa se zgodi, ko je potrebno narediti korak naprej?

Kako naj se vpišem na jogo, če ne vem ali bom naslednji četrtek sploh zmogla. Naj si plačam fitnes inštruktorja pa se potem na treningu narišem le enkrat mesečno? Kaj če bo otrok bolan, kaj če bo ravno v tistem tednu roditeljski sestanek, morda pa…. NEHAJMO!!! Sami izgovori so nas! Premaknimo nekaj in naredimo to za sebe in svojo družino. Otroci bodo presrečni, če bodo imeli fit mamico, ki bo zadovoljna sama s seboj! Hkrati pa ne dvomim v to, da nas bodo partnerji z veseljem podprli. Torej, kaj čakamo?

Zamenjajmo likalnik za uteži, sprostimo svoje “živčke” ob jogi in ne s kričanjem na otroke… poskrbimo zase in posledično tudi za svojo družino. Vem, da ne bo lahko ampak skupaj zmoremo!

Obljubim vam, za vas bom “orala ledino” in iskala pot do sprememb ter vas bodrila. Verjamem, da bomo skupaj lahko naredile korak naprej in izziv zaključile z odliko.

Štartajmo torej 60 dnevni izziv: “MAMICE NAREDIMO NEKAJ ZASE!”

Vodila vas bom na poti k spermembam, skupaj z vami iskala odgovore in načine kako se rokovati z vsakodnevnimi izzivi in časovno stisko. Odkrivale bomo priložnosti, kako tekom vsakodneve rutine nekaj storiti za svoje telesno in psihološko zdravje. V veliko pomoč nam bodo strokovnjaki z različnih področij (šport, prehrana, psihološkega zdravja,…), z vami bodo delili vaje za zdravo in čvrsto telo, vaje za umirjen um, nas razvajali z jedilniki in vsakodnevnimi triki na področju lepote, zdravja ter še mnogo več.

Tekom našega druženja bomo seveda tudi malo poklepetale, si izmenjale dragocene izkušnje, se pozabavale z anekdotami iz našega vsakdana ter malo “pošinfale” moške :).

Zabavno bo, v to ne dvomim! Zato stopimo skupaj in naredimo korak naprej! Z vami bom vsak dan, zato sledite mojim objavam, kjer vas čakajo številna presenečenja!

Veselim se vaše družbe!