60 dnevni izziv: Majhne spremembe za velike rezultate

Samo pomisliti moramo kje so tisti trenutki v dnevu, ki jih lahko izkoristimo ali pa morda katere so tiste storitve, ki nam dan lahko olajšajo.

Pred kratkim je osebni trener Daniel Jelovič za nas že objavil članek na temo “Nimate časa”, sedaj pa je pravi trenutek, da malo o tem tudi poklepetamo. Res je drage moje, moj dan ima 24 ur in prav tako tudi vaš. Je pa bistvena razlika ali se v svojem dnevu znamo organizirati. Priznam, pred dvema tednoma sem bila prepričana, da nimam časa za redne obiske fitnesa, danes je zgodba precej drugačna. Nikogar nisem za nič prikrajšala, sem pa za sebe končno nekaj naredila. Vrača se mi energija in moč, hkrati pa sem ponosna, da eno poglajve v svojem življenju pišem tudi povsem zase.

Moja narava dela od mene zahteva stalno prilagajanje urnika, zato se trudim svoje redne obveznosti čim bolj optimizirati. Zakaj bi naprimer zapravljala čas v trgovinah, če nakup oblačil za moja dva sončka lahko opravim kar preko neta; zakaj bi vsak dan obiskovala supermarket, če lahko z vnaprej pripravljenim tedenskim jedilnikom konkreten nakup opravim vsak ponedeljek,…

Vem, ni tako enostavno kot se na prvi pogled zdi. Vseeno pa verjamem, da majhne spremembe počasi v naše življenje prinašajo velike rezultate. Zapišite si kaj so vaše prioritete, temu pa dodajte tudi tiste stvari, ki v vašem urniku zaenkrat ne najdejo svojega mesta, so pa na vašem seznamu želja. Verjamem, da bodo z nekaj organizacije tudi vaše želje našle svoj prostor v dnevu.

Večkrat se mi zaupa kakšna mamica, ki pravi: “Samo 15 minut v dnevu bi rada imela zase. Da v miru spijem kavo, si morda privoščim trenutek za meditacijo ali pa zgolj naredim nekaj zase!”

Zakaj pa ne, nastavite budilko 15 minut prej. Že zjutraj zavrtite svojo najljubšo glasbo in naredite nekaj zase. Svoje jutro  boste tako napolnile z energijo in pozitivo, ki bo odlična popotnica v dan, ki je pred vami.

Lahko pa izkoristite tudi tisti čas, ko peljete vašega malčka na aktivnost. Zakaj bi sedele pred telovadnico in čakale, da se plesne urice zaključijo. V tem času lahko pretečete že celih 10 km.

Drage dame, samo pomisliti moramo kje so tisti trenutki v dnevu, ki jih lahko izkoristimo ali pa morda katere so tiste storitve, ki nam nek cilj do želje lahko približajo.

Mene je navdušila storitev Pošte Slovenija. Podjetje Karbonoir mi je namreč poslalo paketek izdelkov za nagradno igro, ki se obeta kmalu. Ko so me spraševali kam naj pošljejo paket in kdaj ga bom lahko prevzela, sem obnemela. Kdaj bom sploh doma, kaj vse me čaka v prihodnjih dneh? Toda našla sem rešitev – storitev Pošte Slovenije – prevzem pošiljke na paketomatu. Odlična izbira! Paket lahko prevzamem vse dni v tednu in to kar 24 ur na dan.

Z mrežo samopostrežnih avtomatov nam je storitev na voljo brez vrst in gneče, preprosto prevzememo in oddamo svoje pošiljke. Diskretno, hitro in priročno! Pripravljeno pošiljko le vložimo v PS Paketomat ali ga oddamo na najbližji pošti.

Paketek za nagradno igro je pripravljen. Sledite našim objavam, nagradna igra se obeta kmalu!