60 dnevni izziv: Kako stanovanje (hiša) postane dom?

Tukaj je nekaj nasvetov kako ustvariti topel dom kjer boste pisale lepe spomine!

Dom je prostor kjer se počutimo doma, prostor kjer ustvarjamo spomine, kjer smo pustili svoj pečat. V svojem domu preživimo večino svojega časa, vzgajamo otroke in pišemo čustvene zgodbe našega življenja. Seveda obstaja razlika med stanovanjem (hišo) in domom. Prvo je zgolj objekt iz betona, jekla in lesa, dom pa je mesto polno anekdot, čustev, spominov in nenapisanih zgodb. In če imate občutek, da vaš življenjski prostor deluje nekoliko hladno in neosebno, potem mu dodajte katero izmed naslednjih stvari in ustvarile boste topel dom:

Predmet, ki vas spominja na otroštvo

Verjetno imaste doma shranjen kakšen predmet iz otroštva, ki vam je še posebej pri srcu, saj pogled nanj prebudi prijetne spomine. Postavite takšen predmet na ogled in vaše stanovanje ali hišo boste v trenutku spremenile v dom.

Udoben hišni tekstil

Doma se želimo v prvi vrsti počutiti udobno, zato je pomembno izbrati hišni tekstil, ki bo prostor omehčal, ga naredil bolj domačega in mu dal toplino. S skrbno izbranimi zavesami, preprogami, blazinami in prti, bo občutek v prostoru preprosto prijetnejši.

Sveče

Sveče, bodisi dišeče na konzoli ali pa navadne na jedilni mizi, prav tako poskrbijo za udobje in toplino. Plamen sveč daje tudi pridih romantike in v prostor vnese sproščenost.

Knjige

Lepo urejene knjižne police z vašim najljubšim čtivom dajejo prostoru osebno noto, poleg tega pa knjige v interier dodajo tudi barve in teksture.

Družinske fotografije

Fotografije vas samih in vaših najdražjih so zakladnica, ki ohranja spomine. Povečane in lepo uokvirjene fotografije lahko krasijo stene, police ali nočne omarice vašega doma.

Umetniška galerija

Za umetnine, ki so vam pri srcu, se mora v domu vedno najti prostor. Razstavite fotografije, kipe in slike zato, ker vam nekaj pomenijo in ne zgolj zato, ker se morda ujemajo z barvno shemo vašega stanovanja ali pa so ravno pravšnje velikosti za na steno.

 Rastline

Rastline simbolizirajo življenje, rast in razvoj. Sveži šopki in lončnice so preprost dodatek s katerim v prostor vnesete življenjsko energijo in s tem stanovanje ali hišo spremenite v topel dom.

Razsvetljava

Primerna osvetlitev ima pri notranjem opremljanju izjemno pomembno mesto. S pravilno razporeditvijo in kombinacijo različnih virov svetlobe, kot so lestenci, stenske in namizne svetilke, pa tudi majhne sveče, v prostor vnesemo potrebno toplino in domačnost.

Z nekaj občutka, čutnosti in ustvarjalnosti lahko naredite čudeže ter ustvarite topel dom, ki bo varno zavetje vam in vaši družini!