6 kosov, ki jih iz moške garderobe ”krademo” vsak teden

Kateri so tisti modni kosi, ki so se najprej pojavili v moški garderobi, a smo jih ženske hitro vzele za svoje?

Pa ne dobesedno krademo ali izposodimo, namreč ženske kombinacije mnogokrat slonijo na oblačilnih kosih, ki izhajajo ali posnemajo moške, ženska moda pa le-te priredi po svoje in me to obožujemo!

Si ženske mnogokrat ”izposodimo” moški stil? Najbrž bo držalo, saj se prevelike majice, klasični ali oversized blejzerji, ozke navpične črte znajdejo med našimi najljubšimi kombinacijami in tega ne moremo zanikati. Igre s proporci so iz leta v leto bolj priljubljene, najboljše trendseterke pa so že dodobra izurjene v poudarjanju ženske figure tudi pri trendu (pre)velikih oblačil. Še raje se spogledujemo s klasičnimi kosi iz moških omar, ki v ženski stil vnesejo nekaj ostrine, a z ustreznimi ženstvenimi dodatki lahko dosežemo zavidljiv sofisticiran modni videz.

In katere modne moške kose ženske naravnost obožujemo v svojih kombinacijah? Spletni modni portal Whowhatwear je izpostavil sledeče.

Ozke navpične črte

V zadnjem letu so vključene v vse ponudbe high street znamk, zato že dolgo časa ni več misija nemogoče kupiti hlač ali suknjiča prav s takšnim vzorcem.

Prevelike majice in srajce

Predstavljajo ”it” kos ženske garderobe, ki ga lahko kombiniramo tako k hlačam, mini ali midi krilu.

”Tuxedo” suknjič

Takšen suknjič je bil nekoč namenjen izključno gala dogodkom, a z modnimi trendi zadnjih nekaj let ga je moč srečevati tudi na ulicah v kombinaciji s klasičnim jeansom.

Velike pletenine

Pleteni puloverji, ki prosto padejo ob telesu, prednost pa predstavljajo predvsem preveliki dvignjeni ovratniki, so v času tekoče sezone najbolj priljubljeno oblačilo.

Karirasti suknjiči

Če smo se o čem razpisali v zadnjih mesecih, je to zagotovo najbolj trendovski vzorec ta hip – karo! In očitno smo tudi tega prevzele iz moške mode.

Kamelji plašč

Ali plašči v barvi karamele, kar vam je ljubše. Zagotovo pa velja za še en nepogrešljiv modni kos ženske garderobe, ki ga v svoje klasične kombinacije vključi vsaka fashionista.