Znani obrazi navdušeni nad najnovejšim slovenskim filmom

Gajin svet navdušuje tako otroke kot odrasle...

Romantična komedija Gajin svet, za katero lahko po odzivih gledalcev vseh starosti, ki so si film ogledali na premiernih projekcijah, že zdaj rečemo, da bo filmski hit, prihaja na redni spored slovenskih kinematografov. Ogledati si jo bo mogoče od 27. septembra.

Pretekli teden je za filmsko ekipo minil v znamenju gostovanj na premiernih projekcijah, ki so se zvrstile v vseh večjih mestih po državi. Prvi gledalci so prisrčno zgodbo o Piki Nogavički sodobnega časa – pogumni in srčni deklici Gaji, ki stvari rada vzame v svoje roke in se ne ustraši nobenih ovir, sprejeli s pristnim navdušenjem in jo na pot pospremili s stoječimi aplavzi. Po projekcijah je sledilo druženje z mladimi igralci Taro Milharčič, Nežo Smolinsky, Anžetom Gorencem in Gitico Jakopin, ki so se jim v klepetu z gledalci in deljenju avtogramov pridružili režiser in scenarist Peter Bratuša, koscenaristka Špela Levičnik Oblak in igralci Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Jana Zupančič, Primož Pirnat, Judita Zidar in Nataša Barbara Gračner.

Na premiernih projekcijah niso manjkali nekateri znani obrazi med njimi skladatelj Mojmir Sepe, katerega zimzelena melodija Zemlja pleše je osrednja glasbena tema filma, pevec Jernej Tozon, ki je v filmu tudi zaigral, podjetnica Vesna Jankovič, igralka Katarina Čas, voditelj Jonas Žnidaršič, novinarka in urednica Darja Groznik, igralec Boris Cavazza, radijski in televizijski voditelj Denis Avdič, igralka Saša Pavlin Stošič, stand up komik Jure Karas in režiser Mitja Okorn, ki je filmski ekipi in igralcem po ogledu čestital za odlično opravljeno delo.

Gajina zgodba
Gaja (Tara Milharčič) živi z očetom Petrom (Sebastian Cavazza) in starejšo sestro Teo (Neža Smolinsky), saj se mama Nina (Jana Zupančič) pridruži organizaciji Zdravniki brez meja v Liberiji. Ker so v družini tako rekoč čez noč ostali samo trije člani, se skušajo znova postaviti na noge in ujeti ritem vsakdanjega življenja. Gaja vadi saksofon in se zelo dobro razume z Emo (Ajda Smrekar), svojo učiteljico saksofona. Rada se druži z najboljšim prijateljem Maticem (Anže Gorenc), ki je sicer računalniški genij, a tudi večna žrtev močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi stala ob strani. Skupaj izpilita tudi načrt, kako rešiti sestro Teo in njeno prijateljico Dašo (Gitica Jakopin), ki sta zaradi naivnih najstniških glav zabredli v svet spletnih nevarnosti.

Film na simpatičen in dostopen način opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu na eni strani srečujejo otroci, na drugi pa njihovi starši, saj obravnava zagate, ki so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini ter nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.