Fit do poletja s 5 ključnimi navadami

Fit že do poletja? Seveda, nikoli ni prepozno.

Zdrave navade za želeno postavo in kvalitetno življenje.

Že velikokrat slišano, že velikokrat prežvečeno, a drži kot pribito, da je naslednjih 5 navad ključnih ne samo za ”poletno telo kot iz plaže”, temveč tudi za dobro počutje in izboljšano kvaliteto življenja.

Skrivnost uspešnega doseganja željenih rezultatov moramo iskati v zdravih navadah, ki vam naj postanejo način življenja in ne samo prehodna stopnja pred poletjem, ki se konča takoj, ko je sezone morja in sonca že konec.

Zdrave in fit vse leto, ne samo tri mesece… A tudi če začnete ”šele” danes, boste v poletje stopile samozavestnejše!

1. navada: Jutranja vadba

Dokazano je in to boste ugotovile že prvo jutro, da jutranja telovadba znatno pospeši metabolizem, zaradi dobrega počutja po vadbi pa boste čez dan bolj produktivne kot običajno. Tukaj ni govora o ekstremnih kardio vadbah in enournih fizičnih aktivnostih, čeprav so tudi te dobrodošle. Dovolj je že 15-minutni sprehod, raztezanje ali nekaj priporočljivih vaj za zdravo hrbtenico in gibčnost telesa.

2. navada: Zmerno prehranjevanje večkrat na dan

Stremite k raznoliki prehrani in večih manjših obrokih, ki so veliko bolj zdrava poteza kot prehranjevanje enkrat dnevno. Slednje vodi do nekontroliranega prenajedanja, posledice pa so žal zelo hitro vidne tako na telesu kot počutju.


3. navada: Zmerno z alkoholom

Mnogi se še vedno ne zavedajo, da tudi alkohol vsebuje (skrite) kalorije, ki se zelo hitro pokažejo kot obročki okoli trebuha, če pri pitju nismo zmerni. Kadar pijete alkoholne pijače, se priporoča, da jih kombinirate z vodo.

4. navada: Načrtovanje

Načrtovanje vsega; od obrokov, telovadbe, prostočasnih aktivnosti, obveznosti, sestankov do službenih zadolžitev vas bo postavilo na pot organiziranega življenja, kjer boste imeli večji pregled nad dogajanjem, doseganje ciljev pa bo učinkovitejše.

5. navada: Telovadite v paru

Nedvomno je telovadba z vašo najboljšo prijateljico ali partnerjem odlična oblika vadbe, kjer drug drugega bodrite skozi najzahtevnejše korake ter se spodbujate do konca zastavljenega načrta. In ni lepšega občutka od medsebojnega motiviranja z najbližjo osebo.