9 razlogov, zakaj pametne ženske nimajo sreče v ljubezni

Najti pravo ljubezen je zanje že skoraj nemogoče.

Najti resnično ljubezen je za vsakogar zahtevna življenjska naloga. Za ženske z visokim IQ-jem pa je najti izpopolnjujoče razmerje še toliko težje. Okolica namreč samskost opredeljuje kot nekaj negativnega. Samske ženske so v očeh družbe pogosto obsojane in vredne pomilovanja (»nekaj je narobe z njo«), ampak nič ni dlje od resnice. Naslednjih 9 razlogov pojasnjuje, zakaj je pametnim ženskam težje najti pravo ljubezen.

1. Ni jih strah, da bodo ostale same

Pametne ženske vedo, kaj hočejo in niso pripravljene sprejeti nič manj od tega. Zavedajo se, kako pomembno je v življenju ostati zvest samemu sebi. Prav tako vedo, da žrtvovanje lastnih potreb za voljo ljubezni z napačno osebo vodi v nezadovoljstvo. Zato se ne bodo spustile v razmerje zgolj iz strahu pred osamljenostjo in večinskim mnenjem okolice, ki nam ves čas sporoča, da lahko funkcioniramo le v paru.

2. Vedo, kaj hočejo

Vsaka ženska ima v glavi »seznam« stvari, ki jih mora imeti njena boljša polovica. Ta seznam je pri pametnih ženskah še precej daljši, saj se dobro poznajo in vedo, s kakšnim tipom moškega lahko najbolje shajajo v življenju.

3. Zavedajo se, da zveza za žensko ni več pogoj za preživetje

V preteklosti so se dekleta iz domače hiše preselila naravnost v hišo svojega moža. Moderna ženska ima svojo kariero in ni več finančno odvisna od svojega moža. Edini pravi razlog za zmenke je torej iskanje resnične ljubezni in ne več materialni interesi.

4. Imajo pomembnejše stvari v življenju od iskanja partnerja

Kariera, prijatelji, družina, hobiji, itd. ji vzamejo toliko časa, da preprosto ne utegne hoditi še na zmenke.

5. Zavedajo se, da zveze razpadajo in pretekle izkušnje vplivajo na njihove bodoče odnose

Pametne ženske ne želijo izgubljati dragocenega časa na površinskih odnosih brez prihodnosti. Želijo se prepričati, da sta s potencialnim partnerjem na isti valovni dolžini, ko gre za poroko, otroke, finance…

6. Zavedajo se, da je privlačnost samo polovica poti do cilja

Telesna privlačnost je pri iskanju ljubezni pomemben dejavnik in v prvi fazi spoznavanja igrajo hormoni pomembno vlogo. Toda pametne ženske vedo, da fizična privlačnost hitro mine, ko pokukamo malo globlje pod površino. Zavedajo se, da je resnična intimnost, ki se med paroma razvije skozi čas, tista, ki odloča ali bo zveza uspela ali ne.

7. Lahko delujejo zastrašujoče

Tudi znanstvene raziskave so potrdile, da lahko inteligentne ženske za mnoge moške delujejo precej zastrašujoče, čeprav moški tega na glas ne bodo priznali. Pametne ženske namreč jasno in glasno izražajo svoja stališča in moški lahko ob njih dobijo občutek, da ne bodo mogli izpolniti njihovih pričakovanj.

8. Razumejo spremembo

Zavedajo se, da se ljudje skozi leta spreminjamo. Načrti, želje in ambicije obeh partnerjev, bodo čez pet ali deset let lahko bistveno drugačni kot so zdaj. Ker se pametne ženske tega zavedajo, se težje vežejo z nekom za daljše obdobje.

9. Zavedajo se, da čustvom ne gre slepo zaupati

To je eden najpomembnejših razlogov, zakaj je pametnim ženskam težje najti partnerja. Inteligentne ženske tehtajo razloge za in proti ter se odločajo, ali je ljubezen do druge osebe vredna razdejanja do katerega lahko pride, če se stvari ne bodo odvijale v skladu s pričakovanji.

Foto: Shutterstock