Zakaj lepa dekleta privlačijo manj atraktivni moški

5 razlogov, zakaj sta lepa ženska in manj privlačen moški najboljši par.

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste na ulici zagledali lepotico v objemu ne ravno atraktivnega moškega? Bolj zlobni jeziki znajo ob tem hitro pripomniti, da ju zagotovo povezuje njegova debela denarnica, ampak resnica je pogosto povsem drugačna. Tukaj je 5 razlogov, zakaj lepa dekleta pogosto končajo v zvezi z manj privlačnimi moškimi…

Srečno poročeni

Da sta lepa ženska in manj privlačen moški najboljši par je pokazala britanska raziskava iz leta 2013. Moški, ki so poročeni z lepo žensko, namreč vložijo veliko več truda v svojo zvezo, so ugotovili raziskovalci. Posledično so v takšni zvezi srečnejše in bolj zadovoljne tudi njihove boljše (in lepše) polovice.

Zanesljivost pred privlačnostjo

Moškim je videz njihove izbranke pomemben iz evolucijskih razlogov – na svoje potomce želijo namreč prenesti najboljše gene. Ženskam pa je po drugi strani veliko bolj pomembno, da imajo ob sebi stabilnega, zanesljivega in zvestega moškega, ki bo porok varnega doma in bo posvečen družini ter otrokom.

Značaj pred zunanjim videzom

Privlačni moški so pogosto prepričani, da njihov videz povsem zadostuje in samo čakajo, da bodo dekleta »padla na kolena« pred njimi, pri tem pa velikokrat zanemarjajo svojo osebnostno rast. Toda ko začetna zaljubljenost mine, začnejo v ospredje vse bolj prihajati značajske lastnosti in vsaka ženska bo svoje življenje raje delila s karizmatičnim, duhovitim in inteligentnim moškim, kot z notranje praznim lepotcem.

Odprtost pred izklesanim telesom

Komunikativnost, odprtost in sposobnost izražanja čustev so kvalitete, ki jih ženske pri nasprotnem spolu postavljajo na najvišja mesta. Nič ni bolj privlačnega od samozavestnega moškega, ki ga ni sram pokazati, kako rad ima svojo boljšo polovico in kako zelo ponosen je nanjo. Vase zagledani lepotci z izklesanim telesom, ki večino časa preživijo pred ogledalom, poleg takšnih moških na dolgi rok nimajo veliko možnosti.

Vpliv družbenih omrežij

Poplava najrazličnejših medijev in družbenih omrežij, pomeni zlasti za dekleta v današnjem času ogromen pritisk, da morajo vedno izgledati popolno. Sijoče fotografije zvezdnic brez odvečnih kilogramov, gubic, celulita, strij in podočnjakov, postavljajo pred ženske nerealne standarde. Moškim po drugi strani redko kdo pridiga, da morajo ves čas izgledati brezhibno. Zato ne bodite presenečeni, če opazite privlačno dekle z ne ravno atraktivnim moškim. Presenečeni bodite takrat, ko opazite obraten primer.

Foto: Getty