Vaš otrok že pozna na uro?

Predstavljamo vam didaktično ročno uro, ki navdušuje otroke.

Se sprašujete kdaj je primeren čas za učenje ure? Strokovnjaki pravijo, da nekje v starosti 6-8 let, ko otroci že poznajo števila. Seveda bodo v začetku potrebovali vašo pomoč, sploh pri pojmih: petnajst čez, pol in petnajst do, toda na igriv in zabaven način jim učenje lahko olajšate. Zelo uporabne so lesene didaktiče ure, kjer otroci lahko sami premikajo kazalce in se učijo številk, zabavno pa je tudi, če uro ustvarite kar sami doma. Verjetno se spominjate naših osnovnošolskih dni, ko smo izdelovali številčnice iz okroglih škatlic topljenih sirčkov, na katere smo s pomočjo igle in pluta zamaška pritrdili kartonaste kazalce. Kreativno, zabavno in učinkovito.

Na trgu je obilica različnih pripomočkov za lažje in hitrejše učenje ure, je pa vsekakor bistveno, da izberete zabavno in poučno rešitev.

Etiketa Magazin vam z veseljem predstavlja eno takšnih – to so Flik Flak otroške ročne ure priznane blagovne znamke Swatch. Namenjene so tistim, ki se z uro šele spoznavajo ter tudi tistim, ki jim vprašanje: “Koliko je ura?”, ne predstavlja več težav.

Simpatične ure so izdelane upoštevajoč zahteve in potrebe otrok. Odlikuje jih namreč visoka kvaliteta materialov odpornih tako na udarce, kot tudi na vodo. Nasploh učinkovita in didaktična pa je velika “dvojna” številčnica z rdečimi in modrimi števili. Ena predstavlja ure, druga pa minute. To pa seveda še ni vse, dobrodošla je tudi informacija, da uro lahko operete v pralnem stroju na štiridesetih stopinjah. Naši mali avanturisti in ustvarjalci se bodo tako lahko brezskrbno zabavali.

Swatch pa ne ponuja le kvalitetnega izdelka, za otroke so namreč pripravili tudi didaktično zgodbo o bratcu Flik in sestrici Flak. S pomočjo njune pravljice bodo otroci še raje skočili v svet učenja ure.

Bratec in sestrica Flik in Flak

Flik je tipičen starejši brat, ki obožuje nogomet in deskanje na snegu, rad pleše hiphop, bere detektivske zgodbe, hlasta pico, ljubi pse, slone in akcijske filme, v katerih dirkajo z avtomobili. Njegovi najljubši barvi sta modra in bela. Flak, ona pa ljubi ponije in pravljice, v katerih se skupaj podijo samorogi in mali medvedki. Pozna vse zadnje pop hite in najraje gleda risanke. Uživa v baletu, tenisu in drsanju. Če bi bilo po njeno, bi ob pol enih, ko se konča šola, vsak dan deževali špageti, pol ure zatem pa snežil sladoled. Njene najljubše barve so rdeča, rožnata in rumena. Kljub temu da imasta Flik in Flak zelo različne konjičke in zanimanja, ju družijo sekunde, minute in ure, ki se jima zdijo nadvse vznemirljive. Še raje pa pomagata drugim, da se hitro in pravilno naučijo odgovoriti na dokaj enostavno vprašanje: “Koliko je ura?” Bratec in sestrica sta nerazdružljiva in skupaj nepremagljiva. Flik ima s svojimi dolgimi modrimi nogami nalogo – kazati minute; korak naredi namreč vsakih 60 sekund. Ko prehodi svoj krog po celi številčnici, mine natanko ena ura in že je na vrsti Flak, ki skoči naprej, da bi jo pokazala. Flik ji tega ne zameri, saj kot zgledno vzgojen fant ve, da imajo dame prednost.

Tako se se glasi izvirna pravljica, ki celostno zaokroža imidž simpatične blagovne znamke.

Bodite v koraku s časom ter privoščite svojim otrokom trendovske ure, ki jim bodo služile bodisi kot modni dodatek ali kot didaktični pripomoček pri spoznavanju z uro.