Te stvari lahko zvezi škodujejo bolj kot varanje

Ne samo varanje, tudi teh 6 stvari lahko vajino zvezo pripelje do konca.

Ne samo varanje, ki je zagotovo velika napaka, tudi teh 6 dejanj lahko vajino zvezo pripeljejo do konca.

Obstajajo dejanja, za katera se s partnerjem morda ne zavedata, da vajini zvezi škodujejo bolj, kot si mislita. Morda so na začetku videti majhna in nepomembna početja, a sčasoma lahko kaj hitro prerastejo v najnadležnejše faktorje razmerja, česar pa si ne želita.

Pretvarjanje na začetku zveze
Že majhno pretvarjanje pri stvareh kot so, kateri filmi so ti všeč ali s katerimi hobiji se ukvarjaš, so lahko kasneje v zvezi ravno razlogi, ki pokažejo, da vaju pravzaprav druži manj stvari, kot sta si sprva mislila. Zvezo sta namreč gradila na domnevnih skupnih interesih in pogledih na življenje, ki pa pravzaprav niso to kar sta mislila.

Laganje in prikrivanje
Čeprav svoje laži opravičuješ s tem, da želiš le najboljše in nikakor prizadeti partnerja, so to dejanja, ki lahko uničijo zvezo, preden se je ta sploh začela.

Nepopravljiva trma
V zvezi mora biti vsak pripravljen na sklepanje kompromisov. Osebe, ki lahko vidijo samo svoje rešitve na težavo ali pa verjamejo, da zgolj njihovo mnenje šteje, so pravzaprav v zvezi s samim seboj. Dokler ne boste dali priložnosti tudi partnerju, da skupaj zgradita boljše okolje za oba, se pripravite na konec zveze.

Vztrajanje v zvezi zaradi udobja ali pred strahom, da boste ostali sami
Še en razlog, ki prav tako vodi v propad zveze, kjer se partnerja ob koncu lahko počutita še slabše, kot če bi razlog za razhod bilo varanje, je vztrajanje v zvezi zgolj zaradi udobja. V določenem časovnem obdobju si se navadila živeti z nekom, iskrica med vama se je sicer izgubila, vendar v zvezi kljub temu vztrajaš, saj čutiš, da je bolje biti z nekom, kot pa biti sam. Če s partnerjem ne najdeta več skupnih interesov, skupnih točk in zanimivih tem za pogovor, se dolgočasita v družbi drug z drugim, vajin skupni čas pa spremljajo redni konflikti in prepiri, resno razmislita o smislu vajine zveze.

Manipulacija
Manipuliranje je nesprejelmjiva zadeva, sploh če se ta dogaja v razmerju. Manipulacija običano traja kar nekaj časa, preden odkriješ, da partner s teboj manipulira v vseh pogledih vajine zveze. Prav tako pa naredi nepopravljivo škodo, saj skozi celotni čas trajanja manipulacije, nekdo počasi uničuje tvojo samostojnost in samopodobo. Ne pusti se nekomu, ki te ne spoštuje, za kaj takega ni vreden nikakršen trud.

Prepiranje zaradi nepomembnih malenkosti
Na začetku so drobni »prepiri« o tem, kdo bo odnesel smeti, pomil posodo, kdaj bosta obiskala tvoje prijatelje in kdaj njegove, smešni, čez čas pa postanejo orožje, s katerim se sprožijo še večji prepiri, ki jih ni več tako enostavno ustaviti. Takrat se velikokrat izrečejo stvari, ki pokažejo dejansko stanje vajine zveze. V resnici si imata za povedati mnogo, mnogo stvari, ki jih raje skrivata v sebi in zavlačujeta z iskrenim pogovorom. Razčistita zadeve na miren in zrel način, brez nepotrebne drame ter ugotovita koliko je ura.