Stvari, za katere postanemo v 30 preprosto prestari

Trideseta znajo biti najlepša leta življenja, če ne izgubljamo energije s temi stvarmi.

Trideseta veljajo za eno večjih življenjskih prelomnic. Če so dvajseta obdobje negotovosti, ponesrečenih zvez, napačnih odločitev in zbeganih čustev, so trideseta čas, ko naj bi počasi že našli sami sebe in svoje mesto pod soncem. Za marsikoga je to najlepše desetletje življenja, ki pa ga spremlja tudi marsikatere kriza, katero je potrebno znati prebroditi. Za naslednjih 9 stvari postane ženska po 30 letu preprosto prestara, zato bi jim preprosto morala reči “ne”.

1. Delati veliko za prenizko plačo

Žalostno, a resnično je dejstvo,da ženske na delovnem mestu tudi v 21. stoletju še vedno zaslužijo manj od moških. Ni preprosto zbrati pogum in oditi z delovnega mesta, kjer čutimo, da naše delo ni dovolj cenjeno, ampak včasih je potrebno tudi malo tvegati in zapreti eno poglavje v življenju, da bi lahko odprli pot nečemu novemu.

2. Zanemarjati lastno telo

Dejstvo je, da se metabolizem po 30 letu upočasni, kar vpliva tudi na telesno težo, ampak to ne bi smel biti izgovor, da prenehamo skrbeti za lastno zdravje, ki mora biti na prvem mestu. Ravno nasprotno. Zdrava prehrana, veliko gibanja, pozitivna naravnanost in hitro smo lahko spet v stari formi.

3. Opravičevati se za to, kar si

Kolikokrat si že slišala komentarje na svoj račun, da imaš neuresničljive sanje, da si preveč impulzivna ali pretirano romantično zasanjana? Če se zavedaš, da si dober človek in se dobro počutiš v lastni koži, potem je to edino, kar zares šteje in se ti za to ni potrebno prav nikomur opravičevati.

4. Se zapletati v razmerja z nezrelimi tipi

V dvajsetih je bilo dovolj časa in priložnosti za eksperimentiranje z neresnimi tipi in zvezami za eno noč. Pri tridesetih je čas, da začnemo misliti tudi na prihodnost in imamo ob sebi odgovornega in zrelega partnerja, ki ve kaj hoče v življenju.

5. Biti negotova glede zunanjega videza

Ženska v tridesetih, ki počne vse, da bi bila kar najboljša različica same sebe, res nima razloga, da bi si belila glavo s tem, kako je njena postava videti v očeh drugih ljudi. Tvoje telo je svetišče in staraš se kot vino. Bodi ponosna na to, kar si.

6. Se primerjati z drugimi

Facebook in Instagram nam pri tem sicer nista ravno v pomoč, ampak odrasla ženska si ne beli las z nenehnim primerjanjem. Morda se na družbenih omrežjih življenja drugih res zdijo kot iz pravljice, ampak to je zgolj in samo privid. Ko prekoračiš trideseta spoznaš, da vsak hodi svojo pot in je sam svoje sreče kovač. Zaradi nenehnega primerjanja z drugimi, začnemo po nepotrebnem dvomiti vase, zato se je najbolje sprostiti in se prepustiti tej razburljivi vožnji, imenovani življenje.

7. Uporabljati poceni šminko

Obstaja dober razlog, zakaj je za kvalitetno znamko šminke potrebno odšteti nekoliko več. Podobno velja tudi za ostalo kozmetiko, pa tudi čevlje in obleke. V življenju pač obstajajo nekatere stvari, zaradi katerih se ženska počuti ženstveno in trideseta so skrajni čas, da si jih privoščiš.

8. Živeti v preteklosti

Ker časovnega stroja zaenkrat še niso izumili, nima nobenega smisla živeti v preteklosti ter razmišljati o napakah in izgubljenih priložnostih. Potrebno je odpustiti, se zavedati, da smo v danem trenutku dali svoje najboljše in iti pogumno naprej.

9. Se pretvarjati, da je vse OK, če ni

Zrel človek v tridesetih spozna, da je najboljši način reševanja težav soočenje z njimi. Če se v nekem trenutku ne počutimo dobro, si to priznajmo, dovolimo čustvom, da priplavajo na površje in pustimo času, da zaceli rane.

Foto: StockSnap