Raziskava: Ljubezen na telefonih ali ljubezen v živo?

Katera zveza nam je bolj pomembna: mobilna ali ljubezenska?

Današnji tempo življenja je zelo hiter. Ogromno časa preživimo v službah in na poti, če nam ostane še kaj časa za večerno telovadbo, pa se po koncu lahko odpravimo le še v posteljo. Posledično nam velikokrat zmanjka časa za druženje z našimi bližnjimi in prijatelji. K sreči pa nam pri vzdrževanju stikov zelo pomagajo pametni telefoni. Raziskava, ki jo nedavno izvedel Huawei, je pokazala, da nam telefoni omogočajo izmenjavanje nežnosti in izkazovanje naklonjenosti ljubljenim, tudi ko smo fizično daleč stran.

Huawei je raziskavo poimenovano ‘Katera zveza nam je bolj pomembna: mobilna ali ljubezenska?’ v Sloveniji izvedel v drugi polovici januarja in prvi polovici februarja na svojih družbenih kanalih ter v sodelovanju z mediji. V njej je sodelovalo 1360 anketirancev, z njo pa je Huawei, ki je ob valentinovem predstavil tudi novi telefon P smart 2019, poskušal raziskati naše navade pri uporabi telefonov in vpliv telefonov na naše medosebne odnose.

Medtem, ko večina anketirancev telefon vzame s seboj tako rekoč povsod se večina vendarle strinja, da je pristen odnos z bližnjimi pomembnejši, če je seveda le ta možen. Kajti v primeru odnosov na daljavo so prav mobilni telefoni najbolj pogosto orodje za vzdrževanje stikov.

Huawei, ki sicer priznava pomembnost pametnih telefonov v naših vsakdanjikih, je želel z raziskavo tudi spodbuditi pristen stik z bližnjimi ter odgovoren pogovor o tem, kako, koliko in kdaj uporabljamo pametne telefone. Valentinovo pa je bila odlična priložnost razširiti glavno sporočilo, ki poudarja pomen pristnega človeškega stika in dejanske prisotnost.

Vrhunec kampanje je bila romantična večerja brez telefona, ki jo je za povabljene organiziral Huawei v restavraciji Sveti Florijan v Ljubljani. S tem je želel Huawei spodbuditi uporabnike telefonov, da ob valentinovem na prvo mesto postavijo svojo ljubljeno osebo in se ji popolnoma posvetijo. Vsi udeleženci so namreč za čas večerje telefone odložili v ‘varstvo’ in se popolnoma prepustili svoji ljubezni.

Kot del valentinove kampanje #SmartLove pa je Huawei predstavil tudi novi telefon P smart 2019, ki je popolna fuzija mode in tehnologije. Vsestranski telefon je odlikujejo velik 6,21-palčni zaslon, zmogljiv procesor Kirin 710 ter napredni AI-kameri na sprednji in zadnji strani, dopolnjujeta pa ga še dolgotrajna baterija in velika količina pomnilnika.

Povzetek rezultatov raziskave si lahko ogledate tudi v videu: http://bit.ly/ljubezen-na-telefonih