Ptujska klet je prvi izbor slovenskih someljejev

Štajerska vinska zakladnica navdušuje someljeje

Pullus Sauvignon 2019 je z nazivom »najbolje rangiranega vina« postal šampion letošnjega ocenjevanja slovenskih someljejev. Ptujska klet pa se ponaša z nazivom »vinar z najbolje rangiranimi vini« in zmagovalec v kategoriji »BEST PRODUCER 2020«. Tako so odločili someljeji na letošnji 17. »Sommelierski selekciji«.

»Veseli in ponosni smo, da tudi neodvisni strokovnjaki – someljeji, ugotavljajo, da imamo najboljša vina v Sloveniji. Da iz vinske trte dobimo največ, gre zasluga našim vinogradnikom. Naloga kreatorjev vin v kleti pa je, da damo vsaki jagodi v času preobrazbe v žlahtno kapljico, natančno mero znanja in strasti, saj le tako lahko nastajajo zmagovalna vina, ki so del kulture pitja širne Slovenije. Iskreno upam, da bodo vinoljubi ob naših vinih lahko uživali v številnih restavracijah in gostilnah po vsej Sloveniji, sedaj ko so tudi someljeji prepričani, da k dobri hrani nedvomno sodijo tudi Pullus vina, « je povedal Maks Kadivec, kreator vin Ptujske kleti.

Poleg obeh zgoraj omenjenih nazivov, ki jih je prejela Ptujska klet s Pullusom pa je tukaj še naziv»Sommelier selection Best of old vintages 2020« – najboljša arhivska vina za  Beli pinot, letnik 1983, Pullus laški rizling 2019 je prejel naziv sommelier selection – laški rizling. Pullus Dišeči Traminec 2019, sladko, pa se po mnenju someljejev najbolje podaja k prekmurski gibanici. Zmagovalca Pullus Sauvignona pa someljeji vidijo v družbi jedi s šparglji in zelenjavnimi jedmi.

Ptujska klet je na tradicionalnem ocenjevanju vin »Sommelierska selekcija«, dopolnila svojo bogato zbirko odličij, kjer je že več kot 350 medalj in priznanj ter sedem zaporednih naslovov »Best national producer« z največjega mednarodnega ocenjevanja vin na Dunaju – AWC Vienna. Vina Ptujske kleti poznajo ljubitelji kakovostne vinske kapljice pod imeni treh blagovnih znamk, ki zadovoljijo vsak okus in priložnost – Pullus, Haložan in Pinky Chick. Med naštetimi je bil zmagovalni izbor slovenskih someljejev prav Pullus, ki svojo kakovost dokazuje že od prve napolnjene steklenice, tako med ljubitelji dobrega kot med vinsko stroko.Ptujska klet ponovno dokazuje, da je kljub večstoletni tradiciji, ki sega v čase Rimskega cesarstva, danes moderna in ambiciozna klet, ki s svojim bogatim vinarskim znanjem, postavlja sodobne trende najbolj kakovostnih vin, tako doma kot po svetu.