Prvi že uživajo v čudovitem razgledu na Ljubljano

Hotel Intercontinental ponuja čudovite razglede iz bazena na ljubljanski grad.

Danes prve goste sprejema nov, težko pričakovan ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici. S 83 metri in 20 nadstropji je hotel tudi najvišja zgradba v središču Ljubljane in druga najvišja v Sloveniji.

Novi ljubljanski hotel bo sicer v celoti zaživel konec septembra. Luksuzni hotel se razprostira na približno 23.000 kvadratnih metrih in ima 165 sob s 330 ležišči. Ponuja še banketne dvorane, wellness z bazenom in fitnesom ter 155 kvadratov velik predsedniški apartma. Za nočitev v slednjem bodo morali najbolj petični gosti  odšteti nekaj tisoč evrov.

Morda največja posebnost hotela je vrhunska restavracija z barom z razgledno ploščadjo v najvišjem, 20. nadstropju. Ta bo odprtega tipa in bo lahko sprejela 200 gostov. Nad menijem bo bedel italijanski kuharski mojster Alfredo Russo, čigar restavracija Dolce Stil Novo pri Torinu se ponaša z Michelinovo zvezdico.

Z višjih nadstropij hotela, zlasti iz restavracije in bara, se ponuja izjemen razgled na grajski grič in ljubljanski grad. Čudovit pogled na grad bodo gosti hotela imeli tudi iz bazena in masažne kadi, ki se skupaj s tremi različnimi savnami in fitnesom nahajata v 18. nadstropju.

Foto: Intercontinental