Prihaja največji tekaški dogodek, namenjen ženskam!

#dmtek

V soboto, 25. maja 2019, je na vrsti 14. dm tek za ženske. Zadnjo soboto v maju bodo Letno telovadišče Ilirija ob parku Tivoli preplavile tekačice iz vse Slovenije. Poleg aktivnega življenjskega sloga dm s prireditvijo spodbuja tudi druženje in zabavo ob glasbenem in spremljevalnem programu. V devetih slovenskih krajih že tečejo brezplačne tekaške priprave s profesionalnimi trenerji. Na tek se lahko prijavite prek spleta ali v prodajalni dm, z zgodnjo prijavo pa si zagotovite tudi nižjo ceno startnine.

Priprave na dm tek v Ajdovščini s trenerjema Frankom in Teo Bajc ter Miho Deželakom

V skladu s tradicijo se bo dm tek tudi letos odvil na zadnjo soboto v maju. 25. maja bodo park Tivoli preplavile tekačice iz vse Slovenije, ki jim tek predstavlja priložnost za druženje in zdrav način življenja. Novost letošnjega teka je premik prizorišča družabnega dogajanja in glasbenega programa na Letno telovadišče Ilirija, ob parku Tivoli. Progi teka na pet in deset kilometrov ostajata enaki kot vsa leta poprej. Prijave so že mogoče, nakup pa lahko v celoti opravite prek spleta. Za vse, ki si boste svoje mesto rezervirale do 6. maja, velja nižja cena prijavnine – 25,60 evra, namesto 32 evrov.

Franko Bajc in Miha Deželak pripravljata plan treninga v Ajdovščini

Za nabiranje tekaške kondicije in pogum za prijavo na tek po Sloveniji že tečejo brezplačne tekaške priprave. Potekajo vsak četrtek pod budnimi očesi profesionalnih trenerjev v Ljubljani, Domžalah, Celju, Kranju, Kopru, Novi Gorici, Novem mestu, Mariboru in Ajdovščini. Med drugimi trenerji bo priprave v Ajdovščini vodil Franko Bajc, zmagovalec šova Kmetija 2018, študent Fakultete za šport in vsestranski športnik. Na brezplačnih skupinskih pripravah se lahko naučite vsega o pravilnem ogrevanju, raztezanju in o pravilni tehniki teka. Predhodna prijava na priprave ni potrebna, seznam lokacij in točne ure priprav najdete tukaj.

Skupinsko ogrevanje pred startom Start 13. dm teka za ženske

Več informacij o 14. dm teku za ženske, prijavah, pripravah in novostih najdete na https://www.tekzazenske.si.

Foto: PR, DM