Prava ljubezen traja vse življenje – mit ali resnica?

5 zmot o pravi ljubezni.

5 zmot o pravi ljubezni, ker tudi ta ne traja večno…

Lahko prava ljubezen zares spremeni človeka? Prinaša prava ljubezen popolno in sijoče razmerje med partnerjema? Kaj od tega je mit in kaj resnica, razkrivamo spodaj.

Zmota št. 1
Prava ljubezen prinaša vedno popolno razumevanje med partnerjema
Razumevanje je prej posledica kot pa začetek ljubezni, zato dobro in složno razumevanje ni nikoli samoumevno tudi ko govorimo o pravi ljubezni. Da bi se z nekom lahko razumeli, ga moramo najprej poznati, nato pa zanimanje do njega gojiti in razvijati spoznavanje tekom vsakega trenutka.

Zmota št. 2
Prava ljubezen traja večno
Prava ljubezen traja, dokler pač traja in temu ne moremo nasprotovati. Naj bo še tako trdna in fantastična, žal ne more trajati večno, če se kdo izmed partnerjev odljubi. Kadar koga nehamo ljubiti, lahko začnemo ljubiti nekoga drugega in razvijemo novo pravo ljubezen.

Zmota št. 3
Ljubezen pomeni žrtvovanje
Vsak odnos je svojevrsten kompromis. Ljubezen sama po sebi pomeni, da ljubljeno osebo spodbujamo, da se razvija, jo bodrimo in ji zaupamo, ne pa da se žrtvuje partner ali da se žrtvujemo mi. Ljubezen lahko pokažemo in dokažemo tudi brez medsebojnega pohabljanja.

Zmota št. 4
Prava ljubezen spremeni človeka
Človek se lahko spremeni, če se sam tako odloči in če to želi, na silo ga ne moremo spremeniti. Lahko ga le podpiramo, da vztraja pri svoji odločitvi, mu pomagamo, da se razvije v boljšo osebo, če nas za pomoč prosi in ga spodbujamo s pohvalami ter vidnim ponosom.

Zmota št. 5
Če se partnerja resnično ljubita, se imata v postelji vedno fantastično
Ljubezen in spolnost sta dve različni stvari in to je jasno vsem ljudem, ki so v ljubeči zvezi že nekaj časa. Človeka, ki se sicer ne ljubita, imata lahko zelo zadovoljujoče spolne odnose, prav tako pa sta lahko spolno zavrta partnerja, ki se sicer iskreno ljubita. Brez skrbi, tudi slednje se da izboljšati, a le, ko sta za spremembe pripravljena oba.