Popolno skandinavsko stanovanje sredi Dalmacije

Skandinavska estetika dalmatinskega interierja.

Stanovanje, ki jemlje dih, a hkrati sproža prijetne občutke domačnosti, se nahaja na otoku v Srednji Dalmaciji.

Skandinavska estetika, ki jo najpogosteje zaznamujejo sive in bledo modre barvne skale, minimalistična ureditev prostorov, kjer je največji poudarek na uporabnosti in nepogrešljiv občutek prijetnega domačega okolja, je svoje mesto našla v enem izmed starejših stanovanj na otoku Čiovo.

Skromno bi lahko dejali, da je skandinavski stil in njegova estetika ustvarila močan kult, ki se je razširil tudi v mediteranske kraje in posegel v urejanje in opremljanje domovanj tistih, ki stremijo k sodobnim osvežitvam in simplističnim preureditvam svojih hiš ter stanovanj. Družbeno omrežje Instagram je pri širjenju kulta bistveno pripomoglo s širjenjem nalezljive obsedenosti s skandinavskimi interierji in čistostjo prostorov po meri Dancev in Švedov.

Nedavno nazaj nam je padel v oči Instagram profil kreativne Hrvatice – simplicity_with_anniedecor, ki si je na dalmatinskem otoku Čiovu pričarala popolno skandinavsko vzdušje in navdušila z lepimi detajli, ki so pika na ”i” premišljeno opremljenemu in dekoriranemu stanovanju. V nadaljevanju izpostavljamo le nekaj fotografij, ki vam bodo približale njen izostren okus za ustvarjanje zapomljivih in simpatičnih notranjih prostorov. Poleg elegantnega interierja pa prostoru daje dodatno lepoto tudi otok sam, s svojimi idiličnimi plažami in mediteransko pokrajino.

Elegantno skandinavsko stanovanje, kjer diši po borovcih in morju…