Kako izbrati sočno in sladko lubenico?

Od danes naprej samo še sladke in sočne lubenice.

Si se že pogosto uštela in izbrala namesto sočne, osvežilne lubenice njeno slabšo različico, ki te je z mokasto teksturo mesa in popolnoma nič okusa razočarala in prikrajšala za sadne užitke? Od danes naprej nič več!
Preveri spodnje korake in postala boš profesionalka pri izbiranju najboljšega poletnega sdeža.

4 koraki do sočne poletne osvežitve!

1. Pravilna oblika
Bodi pozorna na obliko in izgled lubenice. Nikar ne izberi takšne, ki bo nepravilne oblike, na določenih točkah vbočena ali celo mehka na otip. Pravtako naj ne bo na nobenem mestu poškodovana.

2. Preveri težo
Zrela lubenica je težja od nezrele, zato je dodaten kilogram odličen pokazatelj, da je sadež poln vode in okusa. Za primerjavo pomeri nekaj lubenic, ki so enake velikosti in izberi tisto, ki je težja.

3. Poišči rumeno točko
Lubenice imajo rumeno točko na tistem mestu, kjer so ležale na zemlji. Bolj kot je ta točka rumena, bolj zrela in sočnejša je lubenica, zato nikar ne posezi po tisti, ki ima to mesto komajda obarvano oziroma je zelo bledo rumeno ali celo belo do zeleno.

4. Potrkaj
Veliko oboževalcev sladkih lubenic se tega trika še kako dobro zavedajo. Naslednjič, ko stojiš pred kupom lepih poletnih sadežev, izberi prvega, ki ti pade v oči, potrkaj po zunanji strani in prisluhni zvoku. Če je ta globok, a prazen, pomeni, da v rokah držiš najsočnejšo lubenico, ki je pripravljena na zdravo poletno sladkanje.