Parfum narejen doma: Da boste dišali vi in vaši otroci

Naravna, zdravju prijazna in prijetna dišava prilagojena vašemu okusu.

Tudi vaši otroci posegajo po vaših parfumih? Seveda, ko vidijo vas mamice in očke kako se vsako jutro odišavite, bi tudi sami radi preizkusili svet dišav.

Na trgu je sicer množica otroških parfumov, ki pa so ponavadi polni kemikalij in neprijazni tako za kožo, kot tudi zdravje naših otrok. Zato, vzamimo si raje nekaj minut in sami ustvarimo naravno, zdravju prijazno in prijetno dišavo prilagojeno našemu okusu.

Pripravili smo enostaven recept za unikaten parfum. Potrebujete:

  • 30 ml jojobinega olja
  • nekaj kapljic eteričnega olja po vašem okusu (jagoda, cvetlični vonji, vonji citrusov, vanilija,…)
  • stekleničko s kapalko (predlagamo stekleničko s temnim steklom, saj se vonji, ki niso izpostavljeni svetlobi ohranijo dlje)

Preprosto – v manjšo posodico odmerite 30 ml jojobinega olja, ki mu postopno dodajajte kapljice eteričnih olj po vašem okusu. *Pogosto uporabljeno olje v dišavah je vanilija, ki parfumu doda topel in sladek vonj. Predlagamo torej 6 kapljic vanilije ter 2-3 kapljice bodisi cvetličnega vonja, vonja citrusov, oziroma vonja za katerega smatrate, da bo prijetno razvajal čutila vas in vašega otroka.

Vaša unikatna mešanica je pripravljena.  Sedaj jo le še  prelijte v stekleničko s kapalko in pustite stati nekaj ur. Ko se vonji premešajo je dišavica nared za uporabo. Enostavno, kapljico ali dve kanite na prst ter nanesite na točke, ki jih želite odišaviti.

Omamno dišeče kapljice  torej lahko uporabljate tako vi, kot tudi vaši otroci. Lahko pa jih celo dodate domačim oljem za nego kože ali pa kar enostavno kanete v kopel.