Odkrivamo lepote sveta: Skrite italijanske plaže

Italija skriva fantastične plaže, turkizno morje in čudovito pokrajino.

V deželi, kjer so plaže natrpane z ležalniki, obstajajo prekrasne skrite plaže, odmaknjene od množic, samo za vaše oči.

Riserva Vendicari, Sicilija

Čudoviti kilometre dolg in širok naravni park se nahaja blizu mesta Siracusa (najbližje letališče je Catania). Ko boste tukaj, vas čudovite plaže in majhni zalivi ne bodo pustile ravnodušnih. Vsekakor ne smete izpustiti miniaturne, ampak čarobne plaže Marzamemi, ki je blizu parka.

Parco Naturale di Maremma, Toskana

Nekoč v lasti italijanskega plemstva, danes pa pravi zeleni raj za pohodnike in ljubitelje plaž. Dnevno v naravni park lahko vstopi omejeno število ljudi, saj so usmerjeni k ohranjanju narave. Plažo boste zato imeli praktično zase.

La Pelosa, Sardinija

Sardinija slovi po čudovitih belih peščenih plažah, turkiznem morju in skritih kotičkih obdanih z borovci. Zaljubili se boste v ruševine gradu na plaži, kristalno čisto morje in čudovito pokrajino.

Capo Vaticano, Kalabrija

Kalabrija je za večino ljudi še vedno nekoliko nepoznana, medtem ko domačini vedo, da njeno območje skriva najboljše plaže v državi. V Capo Vaticano boste po dolgih kamnitih stopnicah prišli do izvrstne bele peščene plaže v obliki loka, ki jo obdajajo visoki klifi. Če boste že tukaj, morate obiskati tudi prekrasno bližnje mesto Tropea.

Punta Aderci, Abruzija

Abruzija je čudovita pokrajina, obdana z gorami in čistim morjem. Uvršča se med najbolj ohranjene in ne obiskane regije v Italiji. Poleg ribičev, ki za lovljenje rib še zmeraj uporabljajo stare lesene pripomočke, boste v naravnem parku Punta Aderci, srečali le kakšnega pohodnika in plavalca. Po osvežujočem plavanju si v bližnjem mestecu Vasto privoščite ribjo juho.

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

Plaža Spiaggia dei Conigli je zaradi turkiznega morja, popolnega za snorkljanje in belega peska ena izmed najlepših krajev v celotni Evropi.

Baia della Zagare, Apulija

Med mestoma Vieste in Mattinata boste našli prekrasno plažo z mehko belo mivko. Ko ne boste plavali v kristalno čistem turkiznem morju, vam bosta na obali senco nudili dve visoki skali. Na plaži boste praktično sami, z izjemo julija in avgusta.

San Fruttoso, Ligurija

Skalnata plaža, ki jo boste našli nedaleč od mesta Portofino, je tako kot večina najboljših italijanskih predelov, dostopna le peš in s čolnom. Izlet se vam kljub temu absolutno izplača. Tu se nahaja eden najlepših italijanskih samostanov, izjemna restavracija Da Laura in seveda, čudovito in čisto morje.

Foto: Pinterest, cntraveler