Od dotrajane delavnice do krasne hiše na Ptuju

Moderna, svetla in odprta enodružinska hiša.

Kar težko si je predstavljati, da je ta čudovita enodružinska lesena hiša na Ptuju nastala iz dotrajane obrtne delavnice, ki so jo v arhitekturnem biroju AB objekt spremenili v sodoben in udoben dom.

Lastnica si je želela svetlih prostorov z velikimi steklenimi površinami, ki omogočajo tesen stik interjerja z zunanjim vrtom ter poskrbijo za širok panoramski pogled na okolico. Namesto klasičnega senčenja z roloji in zunanjimi žaluzijami, so se arhitekti odločili za rešitev v obliki napuščev, ki pred sončnimi žarki ščitijo tako notranje prostore kot del terase.

Skrbno zasnovana notranjost hiše je svetla, odprta in prostorna. Odprt dnevni prostor s kaminom, jedilnico in kuhinjo, se prek velikih steklenih sten odpira v prijetno nadstrešno teraso. V notranjosti sodobno opremljenega doma prevladujeta bela barva in les, ki daje občutek naravne topline.

V takšni svetli, moderni in funkcionalni hiši, ki navdušuje s svojo eleganco in tesno povezanostjo z naravo, si res ni težko zamisliti udobnega in sproščenega bivanja.

Foto: Matej Lozar