Nehajte me spraševati, kdaj bom našla pravega!

Izpoved blogerke je za vse samske in tiste njihove prijatelje, ki se s tem težko sprijaznijo.

Naslednji zapis 27-letne blogerke Lauren je za vse samske, predvsem pa za tiste njihove prijatelje, sorodnike in znance, ki jim zaradi tega ne dajo miru in jih nenehno sprašujejo, kdaj bodo našli svojo sorodno dušo.

Prenehajte me spraševati, kdaj bom našla nekoga. Resno mislim.

Ne govorite mi katere so najboljše spletne strani za zmenke in nehajte me vsak vikend znova nagovarjati, da moram iti ven, če hočem spoznati svojo sorodno dušo.

Nehajte mi govoriti, da sem preveč lepa, da bi bila sama. Ni me potrebno spraševati, če se ponoči počutim osamljeno. Prosim, da vas ne skrbi preveč za moje dobro počutje.

Vam je že kdaj padlo na pamet, da včasih ljudje preprosto želijo biti sami? Da želijo tu in tam enostavno uživati v svoji samoti in ne biti vedno na lovu za popolnim partnerjem?

Ste že kdaj pomislili, da ima večina samskih ljudi resnično rada svoje življenje? Da so v resnici zdaj bolj srečni, kot kadarkoli prej v svojem življenju? Ste že kdaj pomislili, da samski ljudje morda ne potrebujejo nekoga ob sebi, da bi bili srečni?

Vikende rada preživljam doma. Ampak ne zato, ker bi bila depresivna in žalostna, temveč zato, ker resnično uživam v mirnih trenutkih sama s seboj. Ne želim več zapravljati časa po raznih barih in klubih, kot sem to počela v študentskih letih, ker se je moj pogled na pojem “prava zabava” spremenil. Včasih se uredim in naličim. A ne zato, da bi pritegnila moške poglede, ampak preprosto zato, ker se dobro počutim v svoji koži.

Za vse vas, ki imate samske prijatelje in jim nenehno svetujete, da bi morali najti nekoga – prosim, nehajte. Samski ljudje ne potrebujemo brezplačne psihoterapije. Želimo samo uživati v naši svobodi, brez da bi nam ljudje nenehno težili zaradi tega. Ne upiramo se temu, da bi imeli partnerja. Samo želimo, da se to zgodi ob svojem času in brez vaše pomoči.

Želimo samo živeti svojo svobodo, vse dokler ne bo nekdo stopil skozi vrata in nam vzel sapo. Ne potrebujemo nasvetov o tem, kako pristopiti do moškega ali ženske. Tudi mi znamo flirtati, vendar nočemo. Ne želimo se toliko truditi in ni nam treba tega početi.

Vsem, ki mi nenehno govorite, da moram najti nekoga: vem, da vas skrbi zame in da mi želite samo najboljše. Toda ljubeznivo vas naprošam, da prenehate. Našla bom pravo osebo zase, ampak vse ob svojem času. Hvala vam, vendar resnično ne potrebujem pomoči, še manj pa pomilovanja. Tudi samski ljudje znamo poskrbeti sami zase in biti ob tem celo srečni.

Foto: unsplash